Brașov. Detalii din ancheta în care un elev a fost drogat și sechestrat de colegi. ISJ confirmă existența dosarului

Last Updated on septembrie 24, 2024 Brașov. Detalii din ancheta în care un elev a fost drogat și sechestrat de colegi. ISJ confirmă existența dosarului 1

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a confirmat, astăzi, faptul că a existat un dosar de agresiune sexuală, deschis anul trecut şi închis din lipsă de probe, în care ar fi vizaţi mai mulţi elevi ai unui colegiu braşovean.  Incidentul a ieșit la iveală la Colegiul Naţional Aprily Lajos din Brașov, unde un elev de clasa a 11-a a fost victima unei agresiuni în timpul unei excursii organizate de școală în Harghita, în luna octombrie a anului trecut, scrie brasov.net.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Braşov, Valentin Bucur, a declarat că acest caz ‘a fost urmărit îndeaproape atât de conducerea şcolii, cât şi cea a ISJ Braşov, conform Agerpres.’.

Dosarul este unul de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal şi pornografie infantilă, iar după primele cercetări ar fi fost închis din lipsă de probe, iar ulterior, în 8 august, Tribunalul pentru Minori Braşov a hotărât redeschiderea acestuia, conform Agerpres.

Potrivit lui Valentin Bucur, victima ar fi fost ‘un adolescent’ şi nu ‘o adolescentă’ aşa cum a fost vehiculat în spaţiul public, iar unitatea de învăţământ frecventată de elevi ar fi Colegiul Naţional Aprily Lajos din municipiul Braşov.

Un elev de clasa a 11-a susține că doi colegi, un băiat și o fată, l-ar fi adormit cu o substanţă, l-ar fi dus într-o încăpere izolată unde l-ar fi bătut și l-ar fi agresat sexual. Tânărul susţinut că martori au fost şi alţi colegi care ar fi filmat ororile, apoi imaginile ar fi fost distribuite și altor elevi a liceului, scrie Stirile Pro Tv.

Părinţii victimei au făcut plângere abia în luna ianuarie a acestui an, iar cercetarea derulată pe parcursul a șase luni s-a finalizat ințial cu clasarea dosarului. Procurorii spun că nu au găsit dovezi care să le contureze suspicunea rezonabilă că faptele s-ar fi petrecut așa, mai ales că trecuseră deja două luni de la întâmplare. Nemulţumiţi, părinţii s-au adresat instanţei, care a decs redeschderea anchetei. Procurorii DIICOT reiau așadar cercetările în acest caz.

Previous Story

S-au apucat de falsificat vouchere pentru PET-uri. Au decontat 300.000 de lei fără să returneze vreo sticlă

Next Story

Caravana TIFF Unlimited ajunge la Braşov. Moromeții 3 va deschide evenimentul