Brașov. Cod portocaliu de ploi torențiale. Cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi local de peste 50 l/mp

Last Updated on septembrie 27, 2024 Brașov. Cod portocaliu de ploi torențiale. Cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi local de peste 50 l/mp 1

Avertizare de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) care anunță că începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 22.00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în toată ţara.

Aversele de ploaie se vor extinde în toată ţara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova şi estul Munteniei temporar vor fi şi rafale de peste 70 km/h.

Începând de duminică, vremea se va răci accentuat în toată ţara. La munte, la altitudini în general de peste 1.700 de metri şi cu precădere în Carpaţii Orientali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

De duminică de la ora 10.00 până luni, la ora 12.00, va fi Cod portocaliu de ploi torenţiale şi abundente, în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Covasna, în municipiul Bucureşti şi parţial în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi, anunță Biz Brasov.

Brașov. Cod portocaliu de ploi torențiale. Cantităţile de apă vor fi de 25…40 l/mp şi local de peste 50 l/mp 2

„Interval de valabilitate: 29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 12
Fenomene vizate: ploi torențiale și abundente
Zone afectate: nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali

În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp” au anunțat meteorologii.

De duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 9.00, vremea se va răci semnificativ şi va deveni instabilă. Cerul va fi noros, iar în a doua parte a zilei şi noaptea vor fi averse torenţiale şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 40…60 l/mp şi posibil de peste 70 l/mp. Vântul va sufla în general moderat cu viteze la rafală de 40…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade, scrie G4Media.

Previous Story

Accident Brașov. Un șofer a murit după ce a intrat cu maşina sub un TIR

Next Story

Brașov. Cine ar fi autorul atacului din Codlea. Dezvăluirea făcută de proprietarul mașinii incendiate