Brașov. Căprioare în vizită în cartierul Noua

Last Updated on septembrie 25, 2024 Brașov. Căprioare în vizită în cartierul Noua 1

Căprioarele și-au făcut curaj să iasă din pădurea de la Noua, în condițiile în care, recent, o ursoaică a fost relocată din zonă. Este deja de notorietate faptul că în zona respectivă, animalele sălbatice vin în mod frecvent în „vizită”.

Urși, mistreți, vulpi sau căprioare, deja nu mai simt frica de om și vin în căutare de hrană în zonele locuite. În imaginile surprinse de un cititor BizBrașov, apar, cel mai probabil, un căprior, o căprioară și doi iezi.

FOTO: Ramona Ioana Turturică via Grupul Noua Brasov.

Ursoaica relocată din Noua a murit după ce s-a sufocat într-un gard din județul Prahova
Ursoaica cu un pui ce a fost capturată în cartierul brașovean Noua și relocată în la limita județului Brașov cu județul Prahova a murit, după ce s-a sufocat în gardul care împrejmuia un teren privat din județul vecin. Puiul ursoaicei, în vârstă de aproximativ 8 luni, a fost capturat și dus la Sanctuarul de Urși de la Zărnești, scrie brasovmetropolitan.ro.

Având în vedere că este o specie protejată, polițiștii au deschis un dosar penal pentru braconaj.

Reamintim că în 6 august, ursoaica cu un pui a fost capturată în cartierul Noua, după ce mai bine de o săptămână a tot fost alungată de pe străzi. Ea a fost mutată într-o zonă împădurită, la marginea județului, spre Prahova și în scurt timp a început să își facă apariția prin satele prahovene.

Previous Story

Un bărbat a găsit un şarpe de 1,5 metri în maşină. Stătea acolo de trei zile