Brașov: A intrat în vigoare codul portocaliu de vreme severă

Last Updated on septembrie 29, 2024 Brașov: A intrat în vigoare codul portocaliu de vreme severă 1

Județul Brașov este din această dimineață sub cod portocaliu de vreme severă. Astfel, până duminică seară, la ora 20.00, sunt așteptate ploi torențiale și abundente, intensificări ale vântului. Zonele afectate sunt Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și estul și sud-estul Transilvaniei.

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, estul și sud-estul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și local peste 70 l/mp.
Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70…85 km/h.

De asemenea, este în vigoare și un cod galben de ploi, valabil din această seară, până luni dimineață, la ora 10.00. În intervalul menționat, sunt așteptate, în cea mai mare parte a țării, ploi însemnate cantitavie și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aversele se vor extinde în cea mai mare parte a țării și local în regiunile sudice vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h, scrie salutfagaras.ro.

La munte, la altitudini în general de peste 1700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi șprecipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, anunță Antena 3.

Recomandări. Ce faci în caz de vijelii și averse torențiale?

Întrerupe orice activitate în aer liber
Intră în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism
Închide ferestrele şi uşile

Parchează autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Vremea Brasov

Brașov: A intrat în vigoare codul portocaliu de vreme severă 2

Previous Story

Brașov. Bărbatul care a incendiat mașini în Codlea a fost arestat pentru 30 de zile. ”Pe motiv de răzbunare pentru nerestituirea unei sume de bani împrumutate”, spun procurorii