Ambasadorul Coreei de Sud, vacanță cu urși pe Transfăgărășan: „Priveliștea uluitoare mi-a limpezit mintea. România este o țară atât de binecuvântată”

Last Updated on septembrie 9, 2024 Ambasadorul Coreei de Sud, vacanță cu urși pe Transfăgărășan: „Priveliștea uluitoare mi-a limpezit mintea. România este o țară atât de binecuvântată” 1

Ambasadorul Coreei de Sud în România, Kap-soo Rim, a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, despre excursia făcută pe Transfăgărășan, lăudând „frumusețile României”.

Am făcut o scurtă călătorie pe Transfăgărășan. Priveliștea uluitoare mi-a limpezit mintea. România este o țară atât de binecuvântată. Sper că mulți turiști coreeni îmi pot împărtăși sentimentul și senzația de uimire. Apropo, am stat în România în această vară, cheltuindu-mi timpul și banii în România și simțind frumusețile României”, a scris Kap-soo Rim, pe Facebook, conform Libertatea.

Kap-soo Rim este ambasador al Republicii Coreea la Bucureşti din martie 2022.

Turiştii care hrănesc urşii pe Transfăgărăşan vor fi amendaţi de două ori. Ce anunță Agenția de Mediu
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a cerut sprijinul Jandarmeriei Române şi Direcţiei Rutiere pentru prevenirea unor noi incidente provocate de urşi, pe o porţiune de aproximativ 15 kilometri, de pe Transfăgărăşan, informează instituţia într-un comunicat, citat de Agerpres.

Astfel, echipele mixte de control vor putea da câte două amenzi contravenienţilor, o dată pentru hrănirea urşilor şi, separat, pentru staţionarea pe drumul naţional, a anunţat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Solicitarea a venit ca urmare a numărului tot mai mare de incidente în urma cărora Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin intermediul ANPM şi Agenţiilor judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) trebuie să plătească despăgubiri de sute de mii de lei, pentru pagubele sau vătămările provocate de animalele sălbatice, celor care se opresc să le hrănească.

Având în vedere situaţia tot mai alarmantă de pe DN7C Transfăgărăşan, din judeţul Argeş, provocată de prezenţa aşa-numiţilor urşi-cerşetori pe porţiunea cuprinsă între zona de acces către traseul Valea lui Stan şi Valea cu Peşti, am solicitat sprijinul Jandarmeriei Române şi Direcţiei Rutiere, în interes public, pentru a putea preveni, în perioada următoare, eventualele incidente care se pot solda cu victime umane sau pagube materiale.

Cu siguranţă, prezenţa reprezentanţilor celor două organe de control, alături de noi, pe zona respectivă, va descuraja, practica ilegală a hrănirii animalelor sălbatice şi staţionarea autovehiculelor pe partea carosabilă, care au devenit obişnuinţă pentru majoritatea turiştilor care vizitează zona sau pentru şoferii aflaţi în tranzit, pe acest drum naţional cunoscut pentru porţiunile cu vizibilitate scăzută şi cu foarte multe curbe”, a declarat preşedintele ANPM, citat în comunicat.

Previous Story

Un bărbat de 40 de ani era să moară de tetanos, după ce s-a zgâriat cu o foarfecă

Next Story

Brașov. Un „bloc-parcare” pe Calea Bucureşti