Alți 52 de pompieri de la ISU Brașov au plecat la inundațiile de la Galați

Last Updated on septembrie 17, 2024 Alți 52 de pompieri de la ISU Brașov au plecat la inundațiile de la Galați 1
ISU Brașov anunță că a suplimentat cu 52 numărul pompierilor plecați să ajute victimele inundațiilor din Galați.

Mărturiile colegilor noștri, care acționează în satele gălățene, reflectă o realitate dură, încărcată de emoții și imagini șocante. Ajunși în zonele afectate, aceștia au găsit un peisaj dezolant, un loc în care apele dezlănțuite au lăsat urme adânci și devastatoare, semn al furiei naturii care a măturat totul în calea sa. Casele, odată pline de viață, sunt acum goale de oameni, dar pline de noroi.

Curțile sunt acoperite de nămol gros, iar gardurile sunt rupte, mărturie a forței cu care viitura a trecut. Pretutindeni sunt obiecte luate de ape și împrăștiate haotic, simboluri ale vieților oamenilor distruse într-o clipă.

Peste tot este prăpăd și dezastru. Ce a rămas în urma inundațiilor este greu de descris în cuvinte. Apa nu a făcut discriminare; a luat tot ce a întâlnit, lăsând doar o nenorocire devastatoare în urmă”, s-a menționat în comunicatul ISU Brașov, prezentat de mytex.ro.

Dezastrul lăsat în urmă de viiturile devastatoare în județele Galați și Vaslui. O femeie doarme în mașină de câteva zile
Este stare de alertă în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații. Instituirea acestei măsuri permite alocarea unor resurse suplimentare, pentru refacerea construcțiilor și a drumurilor măturate de viituri, spun oficialii, conform Stirile Pro Tv.

Până acum, diferite asociații, biserica și primăriile, în afara ajutoarelor sosite de la guvern, din rezerva de stat, au venit și le-au adus oamenilor în special apă, conserve, pâine și așa au putut să o ducă de pe o zi pe alta.

Este însă nevoie de mult mai mult decât atât, de hrană caldă- sunt câteva cantine din Tecuci care au trimis și așa ceva, dar nu ajunge evident pentru toți localnicii din Cudalbi care au fost loviți de această nenorocire.

Poți să intri pe oricare stradă din Cudalbi ca să vezi același peisaj dezolant. Garduri îndoite ca niște foi de hârtie. La o casă, tot mobilierul a fost scos afară de niște copii de clasa a X-a, colegii fiului doamnei care locuiește aici.

46 de containere pentru locuințe provizorii
Starea de urgență decretată luni seară în județele Galați și Vaslui de către MAI înseamnă că autoritățile locale vor putea să demareze mai repede procedurile pentru refacerea caselor, podurilor, podețelor, infrastructurii rutiere, în așa fel încât oamenii să poată fi ajutați legal cât mai repede cu putință.

Au fost aduse luni seara în localități din Galați 46 de module, acele containere care pot servi ca locuințe provizorii pentru oamenii care nu mai pot sta în casele lor. O femeie a spus că de la inundații, de vineri, a dormit doar în mașină, pentru că nu a vrut să plece din fața casei sale.

Previous Story

O femeie a povestit cum mama i-a murit în brațe la inundații. „Am deschis ușa și a venit apă și ne-a luat”

Next Story

Brașov. Întrecerea Gulașurilor, la Ferma de Biodiversitate Cobor