Actele pentru un nou club de fotbal în Brașov au fost depuse la judecătorie. Vor fi doar fotbaliști din județ

Last Updated on septembrie 26, 2024 Actele pentru un nou club de fotbal în Brașov au fost depuse la judecătorie. Vor fi doar fotbaliști din județ 1

Autoritățile anunță o nouă încercare de a înființa un club de fotbal la Brașov. Cel mai probabil, după multe milioane cheltuielile, aceleași autorități se vor plânge iar că nu au știut ce fac.
Proiectul Fotbal Club Metropolitan Brașov, lansat de George Scripcaru încă din campania electorală pentru primăria municipiului Brașov, a ajuns într-o nouă etapă.

Primarul ales în primăvară spune că noua echipă de fotbal a Brașovului va avea în componența sa numai localnici, ”pentru ca brașovenii să se identifice cu acest proiect”. FCM Brașov ar trebui să fie susținut financiar de ”primăriile și comunitățile cu potențial din zona metropolitană și Consiliul Județean”, susține Scripcaru.

Avem deja rezervarea de denumire de la Ministerul de Justiție pentru noua echipă de fotbal a Brașovului, care se va numi FCM Brașov, prescurtarea de la Fotbal Club Metropolitan Brașov. Sub acest nume pornim la drum. Lângă noi vom atrage primăriile și comunitățile cu potențial din zona metropolitană și Consiliul Județean. În perioada următoare vom avea o a doua întâlnire cu grupul de lucru pe care l-am stabilit de comun acord.

Avem trei variante de organizare, de construcție, să vedem pe care dintre ele vom merge. FCM Brașov va fi o echipă formată cu jucători și antrenori brașoveni, cu management și conducere asigurată de brașoveni, totul va fi de Brașov, pentru ca brașovenii să se identifice cu acest proiect”, explică George Scripcaru proiectul FCM Brașov, potrivit Pro Sport.

După ce s-a făcut rezervarea de denumire la Ministerul de Justiție, acum au fost depuse actele pentru dobândirea personalitatii juridice.
Actele au fost depuse la Judecătoria Zărnești în data de 24 septembrie, de către avocatul Ionuț Alexandru Frangulea.

”Probabil au depus actele la Judecătoria Zărnești pentru că sunt mai puține dosare și astfel timpul este mai scurt”, a spus un cunoscut avocat brașovean.

După cum reiese de la Judecătoria Zărnești, denumirea noului club este Asociația Fotbal Club Metropolitan Brașov.

Brașovul are două echipe în Liga 3 și pe Corona, reînființată a treia oară, în Liga 4!
În trecut, clubul reprezentativ municipiului de reședință și județului Brașov a avut și denumirea de FCM Brașov, după ce inițial purtase numele de Steagul Roșu Brașov, apoi a trecut la FC Brașov. A falimentat în 2017, iar, mai apoi, suporterii stegari au înființat SR Brașov, prezent și acum în Liga 3.

În vara anului 2021, în fotbalul românesc a reapărut brandul FC Brașov, cedat de autoritățile locale către ACS FC Brașov Steagul Renaşte, fosta ACS Scotch Club, care a cesionat atunci locul în Liga 2 de la CSM Corona Brașov, nou-promovată. În cei doi ani de activitate la nivel de seniori, după apariția direct în Liga 2, noul FC Brașov i-a avut ca președinți pe Ioan Mărginean și Marin Mitran. Sub conducerea fiecăruia, clubul a avut non-stop litigii, a acumulat în timp record datorii și a ajuns în cele din urmă la excludere, în vara anului 2023 neprimind certificarea pentru Liga 2. Se crede că totul ar fi fost premeditat, pentru a se acoperi datoriile clubului.

Municipiul Brașov este reprezentat în prezent în fotbalul național doar în ultima ligă, Liga 3, de SR Municipal Brașov și Kids Tâmpa Brașov.

La nivel de județ, Brașovul le are ca reprezentante, tot în Liga 3, și pe Olimpic Zărnești, Olimpic Cetate Râșnov, Ciucaş Tărlungeni și ACSM Codlea.

Fotbal. Fetele de la SR Brașov, start cu dreptul în Cupa României
Echipa feminină de fotbal a clubului SR Brașov a început cu dreptul în Cupa României, obținând o victorie importantă, scor 1-0, împotriva celor de la Kids Tâmpa. Golul decisiv a fost marcat de Luminița David.

Actele pentru un nou club de fotbal în Brașov au fost depuse la judecătorie. Vor fi doar fotbaliști din județ 2

Elevele antrenoarei Rodica Petrișor au un început de sezon bun, după ce au reușit și două victorii în primele două meciuri din Seria a 3-a, din Liga 3. De partea cealaltă, „alb-albastrele” sunt pe locul 5 în campionat.

„Un joc cu foarte multe ocazii unde jucătoarele noastre au arătat caracter și voință”, a declarat la finalul partidei antrenoarea „galben-negrelor”, potrivit Radio Romania Brasov.

Previous Story

Vine Ciclonul Ashley. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va ploua mult. Precipitaţii de 100 l/mp

Next Story

Un taximetrist beat a produs 3 accidente, a lovit 7 maşini şi a rănit un pieton