Brașov. Părinţii ies la protest în Cristian, după ce un copil a fost ucis de un camion. „Viaţa are prioritate”

Last Updated on septembrie 17, 2024 Brașov. Părinţii ies la protest în Cristian, după ce un copil a fost ucis de un camion. „Viaţa are prioritate” 1

Părinții din localitatea Cristian, Brașov, sunt revoltați de lipsa măsurilor de siguranță pe drumurile publice din localitate, mai ales în zonele frecventate de elevi. Părinții spun că de ani de zile, drumurile către unitățile de învățământ nu sunt echipate corespunzător, trotuarele lipsind sau fiind extrem de înguste, iar marcajele rutiere fie sunt șterse, fie nu există deloc.

Situația a devenit și mai gravă acum o săptămână, când un copil de doar 11 ani și-a pierdut viața, fiind lovit de un camion într-o curbă periculoasă, fără vizibilitate, în apropierea unui corp al școlii. Tragedia a stârnit o reacție puternică în comunitate, iar părinții au decis să ia atitudine.

Aceștia au lansat o petiție prin care cer măsuri urgente pentru asigurarea siguranței elevilor pe drumurile din localitate. În plus, pentru a atrage și mai mult atenția asupra acestei probleme, părinții au organizat un protest, care va avea loc mâine, 18.09, de la ora 17.00, în Cristian. Ei speră că astfel autoritățile vor lua măsuri concrete pentru a preveni alte tragedii similare, anunță brasov.net.

Textul petiţiei:
Siguranța copiilor noștri este responsabilitatea noastră! Alătură-te comunității și semnează petiția pentru a solicita Primăriei Cristian implementarea de măsuri care să protejeze viața celor mici. Împreună putem crea un mediu sigur pentru toți!

Către,
Primăria Comunei Cristian
Domnului primar al Comunei Cristian Gicu Cojocaru
Subsemnații, locuitori ai comunei Cristian, din cauza îngrijorării noastre legată de modul în care se circulă pe străzile din comună și riscurile la care sunt expuși copiii noștri în drum spre și de la școală, depunem, în temeiul Ordonanţei nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările și completările ulterioare, prezenta:

P E T I Ț I E

prin care vă solicităm ca in termen de maxim 30 de zile de la înregistrarea acesteia, să implementați următoarele măsuri pe care noi le considerăm prioritare pentru asigurarea unor condiții de minimă siguranță pentru toți locuitorii comunei Cristian, dar mai ales pentru copiii acesteia:

Demiterea și atragerea răspunderii persoanelor responsabile pentru neaplicarea unor măsuri minime menite să asigure siguranța circulației în proximitatea unităților de învățământ.
Amenajarea mai multor treceri de pietoni (semaforizate si inălțate) și trotuare în proximitatea unităților de învățământ.
Introducerea unei limitări de viteză de 30 km pe oră în proximitatea unităților de învățământ inclusiv amplasarea de indicatoare de avertizare „Atenție copii” pe toate sectoarele de drum frecvent circulate de copii, benzi rezonatoare de avertizare.
Prezența fizică zilnică a 2 agenți de poliție atât la începerea cât și la terminarea cursurilor elevilor. Unul dintre agenți să fie prezent la trecerea de pietoni din fața Cristian Inn iar celălalt în curba dintre străzile Libertății și Morii.
Conform ROFUIP din august 2024, cap. II art. 157, alin (6) solicităm puncte de drop-on drop-off în zona unităților de învățământ pentru creșterea siguranței și eliminarea blocajelor din trafic din zona unităților de învățământ.
Montarea pe marginea trotuarelor din proximitatea școlii, spre carosabil, a unor balustrade de protecție, inclusiv în curba dintre străzile Libertății și Morii.
Reamenajarea trotuarelor înspre și dinspre unitățile de învățământ și eliminarea locurilor de parcare din fața Cristian Inn pentru creșterea siguranței trecerii de pietoni.
Interzicerea camioanelor de mare tonaj în zona centrală.
Introducerea unei limite de tonaj de 3.5 tone pentru autoturisme pe strada Libertății cu excepția transportului public în comun și serviciilor de salubritate.
Comisiile desemnate pentru ducerea la îndeplinirea măsurilor își vor asuma în scris termenele de implementare a acestora, termene care nu pot depăși cele 30 de zile menționate la paragraful 2 de mai sus.

Vă solicităm să ne transmiteți modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse, pe e-mail la adresa cu respectarea termenului impus de lege în acest sens.
VIAȚA ARE PRIORITATE!”

Un copil de 11 ani a murit, după ce a fost lovit de un camion în comuna Cristian
Un copil de 11 ani şi-a pierdut viaţa, săptămâna trecută, după ce a fost lovit de un camion. Accidentul s-a petrecut pe o stradă din comuna braşoveană Cristian, poliţiştii urmând a stabili împrejurările în care acesta s-a produs.

Un autocamion, condus de un bărbat în vârstă 55 de ani, care circula dinspre localitatea Vulcan către Cristian, a surprins şi accidentat un pieton, în condiţii ce urmează a fi lămurite în cadrul cercetărilor. Din nefericire, în urma leziunilor suferite în urma accidentului, pentru pietonul în vârstă de 11 ani personalul medical a declarat decesul”, informează oficialii Poliţiei judeţene Braşov, conform Stirile Pro Tv.

La ora transmiterii acestei ştiri, la locul accidentului se află o echipă formată din poliţişti rutieri şi criminalişti, care face cercetări în vederea lămuririi circumstanţelor în care s-a produs accidentul. În urma evenimentului a fost deschis dosar care vizează infracţiunea de ucidere din culpă.

Previous Story

Foto Brașov. „Cârtițele” Aktor au săpat aproape un kilometru de tuneluri în munte, pe traseul proiectului feroviar dintre Apața și Cața

Next Story

Azi începe Alpin Film Festival, la Braşov, Predeal şi Râşnov. „Deschidem festivalul cu filmul «Noua Sălbăticie»”