16 ani de SMURD la Brașov. 120.000 de intervenții, mii de vieți omenești salvate și aproape 130.000 de persoane asistate medical, dintre care mai bine 14.000 au fost copii

Last Updated on septembrie 6, 2024 16 ani de SMURD la Brașov. 120.000 de intervenții, mii de vieți omenești salvate și aproape 130.000 de persoane asistate medical, dintre care mai bine 14.000 au fost copii 1

16 ani de SMURD la Brașov înseamnă peste 120.000 de intervenții, mii de vieți omenești salvate și aproape 130.000 de persoane asistate medical, dintre care mai bine 14.000 au fost copii.

16 ani de muncă asiduă, 16 ani de vieți salvate și peste 120.000 de intervenții, contabilizând, poate chiar mai multe vieți salvate, de Serviciul Medical de Urgență Reanimare și Descarcerare. Un serviciu care este într-o continuă schimbare, îmbunătățire; foarte mulți colegi care își desfășoară activitatea în această zonă, foarte multă tehnică specializată pentru astfel de tipuri de intervenții și, să spunem, cu tot felul de activități de pregătire a populației”, a spus șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, col. Lucian Marciu, citat de Radio Romania Brasov.

Serviciul este într-o continuă dezvoltare, spun reprezentanții ISU Brașov.
În curând, și în județul Brașov vor putea fi găsite, la nevoie, puncte de prim-ajutor, cu defibrilatoare, pulsoximetre, butelii cu oxigen și echipamente EKG.

În momentul în care aparatura medicală va fi folosită va fi inițiat și apelul la serviciul de urgență 112, pentru instrucțiuni de utilizare.

S-a vorbit de programul de dotare cu defibrilatoare și, într-adevăr, este implicată partea de ISU, dar gândiți-vă că, de fapt, defibrilatoarele sunt pentru cei care sunt martorii unui eveniment de genul acesta. Această informație trebuie să ajungă la public, trebuie să ajungă la oameni, trebuie să știe cum să le folosească, să aibă curajul să le folosească în momentul în care se va implementa. Pentru că fiecare minut contează în momentul în care avem un pacient critic și cu cât acest defibrilator este mai aproape de cel care are nevoie de el, cu atât șansele de supraviețuire și șansele de a avea un rezultat pozitiv sunt mai mari”, a precizat Boancă Romeo, șef UPU-SMURD Brașov.

Aceste puncte de prim-ajutor cu defibrilatoare vor fi amenajate în zonele aglomerate ale Brașovului. În municipiu – la Primărie, Piața Astra, Grădina zoologică, Gară, sediul Poliției, Serviciul Tamponări și Înmatriculări-permise, iar în județ – la Castelul Bran și Cetatea Făgăraș.

ISU Brașov: „Cu devotament și respect pentru fiecare pacient, echipa SMURD Brașov a demonstrat timp de 16 ani că, prin salvarea unei vieți, salvăm întreaga lume.
Mulțumim tuturor celor care au fost și sunt parte din această echipă extraordinară și, nu în ultimul rând, comunității noastre pentru sprijinul continuu. Ne vom continua misiunea cu aceeași determinare și pasiune!
La mulți ani, SMURD Brașov! 🚑❤️”

Advertisements
Previous Story

Brașov. Strada dintre Modarom şi Star, închisă 4 zile, de astăzi. „Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru oameni!”

Next Story

Trupurile a doi brașoveni care s-au înecat în Marea Neagră încă plutesc pe mare. Autoritățile nu au reușit recuperarea lor până acum