Ursoaica relocată din cartierul brașovean Noua a murit după ce s-a sufocat într-un gard din Prahova

Last Updated on august 29, 2024 Ursoaica relocată din cartierul brașovean Noua a murit după ce s-a sufocat într-un gard din Prahova 1

Ursoaica cu un pui ce a fost capturată în cartierul brașovean Noua și relocată în la limita județului Brașov cu județul Prahova a murit, după ce s-a sufocat în gardul care împrejmuia un teren privat din județul vecin. Puiul ursoaicei, în vârstă de aproximativ 8 luni, a fost capturat și dus la Sanctuarul de Urși de la Zărnești.

Având în vedere că este o specie protejată, polițiștii au deschis un dosar penal pentru braconaj, informează brasovmetropolitan.ro.

Ursoaica a fost prinsă, în 6 august, în cartierul Noua, din Brașov, și mutată la zeci de kilometri distanță de oraș.

Ursoaica a fost capturată și în iunie din Predeal. Atunci i s-a montat un dispozitiv de monitorizare prin GPS și a fost mutată în zona Piroșca, dintre județele Brașov și Prahova. După o perioadă, a apărut în cartierul Noua, din Brașov. De aici a fost capturată și mutată într-o zonă izolată, de unde a ajuns în gospodăriile oamenilor din Prahova, în localitățile Slon, A intrat într-o păstrăvărie în Crazna și a omorât porumbei în Cerașu, informează b1tv.ro.

Directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, a explicat că relocarea urșilor nu este o soluție.

„Nu rezolvăm absolut nimic. Doar ne minţim. Relocarea nu este o soluţie. Unii urşi au dispărut de tot, alţi s-au întors de unde au fost capturaţi sau au ajuns în alte localităţi”, a declarat Dan Olteanu.

În acest an, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt a capturat și relocate 4 urși. În plus, în pădurile pe care le administrează regia sunt în jur de 100 de exemplare de urși, fiind de 4-5 ori mai multe decât ar trebui.

Oamenii sunt terifiați, le este frică să iasă seara din case, să meargă în drumeții, din cauza numărului mare de incidente cu urși.
„S-a ajuns la situaţia în care oamenilor le e teamă să mai meargă pe Tâmpa sau să îşi mai lase copiii să se joace seara în Noua sau Şchei”, a continuat Dan Olteanu.

Previous Story

Accident Brașov. Biciclist lovit mortal de un camion

Next Story

Consulul Ungariei la Bucureşti a murit într-un accident pe A1