Urşi surprinşi la tomberoanele din Poiana Braşov. Traseele montane cele mai frecventate de urși în 2024

Last Updated on august 22, 2024 Urşi surprinşi la tomberoanele din Poiana Braşov. Traseele montane cele mai frecventate de urși în 2024 1

Staţiunile de la munte sunte preferate de sălbăticiuni care găsesc destulă mâncare la tomberoane. Aşa s-a întâmplat noaptea trecută, la Buşteni, unde un urs a fost surprins în timp ce căuta mâncare într-un container. Tot seara trecută, la Poiana Braşov, doi urşi au fost văzuţi pe o stradă în apropierea unei pubele de gunoi, scrie Observator TV.

Locurile unde apar cel mai des urși
Deși urșii pot fi întâlniți în aproape toate zonele montane din România, există anumite regiuni unde interacțiunile cu oamenii sunt mai frecvente și, prin urmare, pot fi considerate mai periculoase, scrie Stirile Pro Tv:

· Județele Covasna și Harghita: Aceste județe au înregistrat cel mai mare număr de incidente cu urși, inclusiv atacuri asupra oamenilor și pagube materiale.

· Județele Brașov și Prahova: Aceste zone, populare printre turiști, au înregistrat, de asemenea, un număr semnificativ de incidente, în special în zonele rurale și în apropierea traseelor montane.

· Alte zone montane: Munții Făgăraș, Munții Apuseni și Munții Rodnei sunt, de asemenea, cunoscute pentru prezența urșilor și au înregistrat incidente izolate.

Apeluri la 112 după întâlniri cu urșii în România
Până în luna iulie a anului în curs, peste 2.200 de apeluri care anunţau prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora, au fost efectuate la numărul de urgenţă 112, conform Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Conform unui grafic transmis de STS se observă o creştere a numărului de apeluri la 112 care anunţă prezenţa unor urşi, inclusiv posibile atacuri ale acestora. În anul 2019 au avut loc 1.654 apeluri, în 2020 – 1.757 apeluri, în 2021 – 6.269 apeluri, în 2022 – 3.473 apeluri, iar de la începutul anului 2024 şi până în luna iulie a anului în curs – 2.264 apeluri.

Previous Story

Dragoș Bucur și brașoveanca Dana Nălbaru și-au tehnologizat cotețul găinilor: „Se întâmplă sa lipsim câte o zi de acasă și atunci apare ‘problema găinilor’ – trebuie deschisă ușa la ele”

Next Story

Brașov. Flavia Bohghiu a născut o fetiță. Radu Hossu: „Flavia și Sara sunt bine și pentru asta le mulțumesc celor de la Maternitatea Brașov”