Brașov. Urși pe traseele turistice de pe Tâmpa. „Sus pe Tâmpa, o familie a văzut un pui de urs pe un traseu diferit de al meu”

Last Updated on august 22, 2024 Brașov. Urși pe traseele turistice de pe Tâmpa. „Sus pe Tâmpa, o familie a văzut un pui de urs pe un traseu diferit de al meu” 1

Avertismente, nu din partea autorităților, despre existența urșilor pe traseele turistice de pe Tâmpa.  Răzvan de la Jurnal Montan a vorbit pentru Newsweek România despre activitate intensificată a urșilor pe traseele de drumeție (traseul cu triunghi albastru spre Treptele lui Gabony si sub telecabina Tampa) și pe cele de biciclete de pe Tâmpa:

Acum două săptămâni am găsit urme de urs pe unul dintre traseele care urcă spre inscripție (Brașov n.red), iar ieri (miercuri 21 august 2024) am descoperit noi excremente de urs pe acest traseu. Sus pe Tâmpa, o familie a văzut un pui de urs pe un traseu diferit de al meu, iar asta înseamnă că mai mult ca sigur ursoaica se afla prin preajmă, iar asta e foarte periculos.

Evitați drumețiile spre și dinspre Varful Tampa pe timp de noapte, atunci când ursii sunt mai activi decât în timpul zilei. Aceștia, cel mai probabil, vin din zona Răcădău și din pădurile de pe lângă Postăvaru”, a declarat Răzvan, membru al Vertical Xplore și Jurnal Montan.

Urșii mișună ca la ei acasă prin curțile vilelor și hotelurilor din Poiana Brașov
Un urs a făcut o vizită noaptea trecută la Vilele Milana. A mâncat câteva mere, a răsturnat o pubelă, însă cum nu era chiar sătul a încercat să dea iama și în mașina unui turist spărgându-i unul dintre stopurile din spate în încercarea de a intra în autovehicul.

Alți turiști au rupt-o la fugă să intre în hotel, când după ce au vrut să se răcorească la o plimbare de seară s-au trezit că după ei se luase un urs, scrie Biz Brașov.

Administratorii pensiunilor și hotelurilor spun că au făcut numeroase plângeri, dar răspunsul autorităților este tardiv. „Și-au făcut deja un traseu și intră noaptea prin toate curțile, dar deja încep să apară pe stradă și ziua.

Previous Story

Brașov. Flavia Bohghiu a născut o fetiță. Radu Hossu: „Flavia și Sara sunt bine și pentru asta le mulțumesc celor de la Maternitatea Brașov”

Next Story

Brașov. Flavia Boghiu, primul mesaj după ce a născut o fetiță: „O mogâldeață roz cu gura mare/La cât e de hotărâtă, parcă văd că o să organizeze proteste ca taică-su”