Un şofer care a rămas pieton şi a fost amendat 1.000 de lei după ce a claxonat Poliţia a câştigat procesul

Last Updated on august 1, 2024 Un şofer care a rămas pieton şi a fost amendat 1.000 de lei după ce a claxonat Poliţia a câştigat procesul 1

Câștig în instanță pentru un șn şofer care a rămas fără permis, şi a primit o amendă de peste 1.000 de lei pentru că şi-a permis să claxoneze o autospecială de poliţie.

Judecătorii au considerat că acesta a acţionat cu simţ civic, întrucât poliţiştii erau opriţi neregulamentar şi încurcau traficul.
Aceasta este o victorie importantă în instanță pentru un ieșean care a reușit să-și recupereze permisul de conducere și să-i fie anulată o amendă de 1.160 lei, scrie Antena 3.

Practic, ieșeanul rămăsese fără permis de conducere pentru 130 de zile, după ce în luna septembrie a claxonat o mașină de poliție care staționa pe carosabil, în timp ce polițiștii făceau verificări la un alt autoturism.

Ieșeanul a folosit claxonul pentru că, spune el, dacă ar fi depășit mașina de poliție, ar fi călcat linia continuă și astfel ar fi încălcat legislația rutieră.

În momentul în care a claxonat, polițiștii s-au enervat, i-au suspendat permisul pentru 130 de zile și i-au aplicat o amendă contravențională de 1.160 lei.

Şoferul a contestat în instanță această amendă, iar judecătorii au considerat că motivul pentru care acesta a claxonat este din spirit civic, și nu pentru că a vrut să claxoneze în mod abuziv.

Accident grav azi-noapte între Ucea de Sus și Arpașu de Sus. Șoferul, de doar 19 ani, a decedat
Un grav accident de circulație a avut loc azi-noapte, în județul Brașov. Un tânăr de doar 19 ani a decedat, după ce s-a răsturnat cu mașina, între localitățile Arpașu de Sus și Ucea de Sus.

,,În accident a fost implicat un singur autoturism, care s-a răsturnat. La fața locului au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare și un echipaj SMURD. De asemenea, la locul intervenției s-a deplasat și echipaj SMURD cu medic din cadrul ISU Sibiu. Din accident a rezultat o victimă de 19 ani încarcerată, inconștientă.

Aceasta a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului în stop cardio-respirator. S-a început aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia”, a informat sergent major Kinga Bordea – ISU Brașov, potrivit Salut Făgăraș.

Previous Story

Accidente Brașov. 5 răniți la ieșire spre Predeal. 3 răniți la Vlădeni

Next Story

Ai strănutat, ești dat jos din tren. Noul regulament CFR. Ministru: „E o reglementare europeană. Nu e un lucru inventat de CFR Călători”