Un sătean a capturat un urs în cotețul găinilor. Animalul era căutată cu drone și echipamente avansate de jandarmi, polițiști și vânători

Last Updated on august 29, 2024 Un sătean a capturat un urs în cotețul găinilor. Animalul era căutată cu drone și echipamente avansate de jandarmi, polițiști și vânători 1

După numeroase alerte privind prezența unui urs în mai multe comune din județul Neamț și după căutări asiduue întreprinse de autorități, la care s-au folosit inclusiv drone cu camere de termoviziune, un sătean curajos a capturat ursul în propria gospodărie.

Pe 26 august, în județul Neamț au fost emise nu mai puțin de patru alerte similare în doar câteva ore. Deoarece este vorba de o zonă locuită, cu case, departe de pădure, situația fiind periculoasă pentru locuitori, prefectul județului Neamț, Adrian Bourceanu, a făcut apel la inspectoratele județene de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență, în vederea extinderii efectivelor de căutare, forțele de ordine răspunzând cu promptitudine apelului, scrie adevarul.ro.

„În teren se afla deja SVSU local, alături de jandarmi. Au mai fost dislocate trei mașini de poliție, SVSU Costișa cu o mașină de pompieri, o dronă cu termoviziune de la ApaServ, un echipaj de paramedici. AJVPS Bacău a trimis patru vânători echipați și cu instrumente de verificare termică, pentru a identifica locul în care se află ursul”, comunica, la acel moment Instituția prefectului Neamț.

De atunci, ursul a fost căutat continuu de autorități. Joi, 29 august, în jurul orei 7.50, a fost emis un alt mesaj Ro-alert, de data aceasta în comuna Borlești.

„A fost semnalata prezenta unui urs in com Borlesti, sat Ruseni. A fost transmis mesaj Ro-Alert, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Ulterior, un bărbat din zona în care au fost emise alerte a anunțat că a capturat fiara chiar la el în gospodărie, într-o poiată.

„Un simplu cetățean a reușit să prindă ursul care a pus pe jar întreaga comunitate și toate autoritățile. Rămâne de confirmat dacă acesta este același urs observat în satul Frunzeni. Deși autoritățile dispuneau de echipamente avansate, inclusiv drone cu capacitate de vizibilitate nocturnă și monitorizare GPS, surpriza a fost că ursul a fost capturat de cetățeanul care, alarmat de zgomotele din coteț, a avut curajul să închidă poarta acestuia. (…) Aș dori să felicit familia respectivă pentru curajul de care a dat dovadă! Vă îndemn să fiți precauți și responsabili, deoarece nu știm dacă mai există alți urși în zonă”, a precizat, joi, Ileana Grigoras, Consilier local în Costișa.

Previous Story

Consulul Ungariei la Bucureşti a murit într-un accident pe A1

Next Story

Video Brașov. Copil pe pervazul unei ferestre, dezorientat şi speriat. Micuţul era în casă cu două femei