Trei tineri, epuizați după ce s-au rătăcit în Munții Făgăraș. Salvamont: Nu știau să folosească harta

Last Updated on august 21, 2024 Trei tineri, epuizați după ce s-au rătăcit în Munții Făgăraș. Salvamont: Nu știau să folosească harta 1

Continuă salvarea din munți a turiștilor care pleacă precum la plimbare prin oraș. Trei tineri s-au rătăcit în Munții Făgăraș și au fost găsiți epuizați, după ce parcurseseră aproximativ 40 km în drumul lor de la Bâlea spre Negoiu.

Salvamontiștii din Argeș au intervenit în noaptea de marți spre miercuri pentru a-i ajuta. Salvatorii spun că tinerii nu știau să folosească harta.
Au greșit asa de serios traseul, încât s-au întors de 3-4 ori din drum, după ce parcurseseră ore multe mergând în direcții greșite. Nu, nu s-au uitat pe o hartă, nu „prea” știau să o facă… Au „reușit” Negoiu după aproximativ 22 de ore de mers, cu niste ocoluri greu de explicat aici!

S-au bazat pe descrieri genul „din punctul X o iei la dreapta/stânga”, exact ca la indicațiile pe care ți le dă cineva într-un oraș, dacă nu ai Waze. Să mai scriem ceva despre informarea corectă, gestionarea resurselor proprii… credeți că mai are rost, când aproape în fiecare seară întâlnim acest tip de situații?”, spun reprezentanții Salvamont Argeș, pe Facebook, conform Bună Ziua Făgăraș.

Nici mâncare „nu prea” au avut tinerii, singurul lor noroc fiind că apa este din belșug în Făgăraș, mai spun salvamontiștii.

14 persoane salvate și două decese
Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont a anunțat miercuri că în ultimele 24 de ore salvatorii au primit 17 apeluri prin care se cerea ajutorul lor de urgență. În cazul acestor intervenții 14 persoane au fost salvate și au fost două decese.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 17 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:
3 apeluri pentru Salvamont Mureș,
3 apeluri pentru Salvamont Neamț,
2 apeluri pentru Salvamont Prahova,
2 apeluri pentru Salvamont Gorj,
2 apeluri pentru Salvamont Maramureș,
1 apel pentru Salvamont Cluj,

1 apel pentru Salvamont Municipiul Brașov,
1 apel pentru Județul Gorj,
1 apel pentru Județul Bihor,
1 apel pentru Județul Mureș.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 14 persoane. Dintre acestea, 4 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru transport la spital. Din păcate au fost și două cazuri preluate de Serviciul IML.

S-au primit și 33 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană”, a anunțat Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont, conform Monitorul Expres.

Previous Story

Concert Horia Brenciu la Festivalul “Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”. Programul evenimentului

Next Story

Bărbat prins la Carrefour după ce a schimbat etichetele caserolelor cu carne cu cele ale unor fructe, pentru a plăti mai puțin