Trei oraşe din judeţul Braşov ar putea deveni comune

Last Updated on august 22, 2024 Trei oraşe din judeţul Braşov ar putea deveni comune 1

Deficitul bugetar uriaș al României readuce în discuție reorganizarea teritorială. Comasarea localităților fiind o soluție pentru reducerea cheltuielilor. Trei oraşe din judeţul Braşov ar putea deveni comune. Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a solicitat, în urmă cu un an, reorganizarea teritorială a ţării. Aceasta, deoarece aproape jumătate din oraşele României nu respectă criteriul de populaţie. Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie a României, oraşele care au mai puţin de 10.000 de locuitori ar fi bine să devină comune.

În judeţul nostru, în această situaţie sunt Predeal, Rupea (ambele cu mai puţin de 5.000 de locuitori, astfel că nu îndeplinesc nici criteriul din lege) şi oraşul Victoria, scrie bzb.ro.
Tot din acest motiv avem şi comune în judeţ care ar trebui să nu fie comune de sine stătătoare, ci să se transforme în sate care aparţin altor comune.

În aceeaşi ordine de idei, Codlea nu ar trebui să mai fie municipiu şi chiar Săcele este aproape să nu îndeplinească acelaşi criteriu al populaţiei. Soluţia ar fi, cel puţin în cazul oraşelor care nu au 10.000 de locuitori, să atragă alte localităţi din jur şi să le încorporeze, astfel încât să depăşească pragul. Încadrarea ca oraş sau comună ţine mai mult de mândria locală, mai ales dacă ne gândim că taxele şi impozitele în cazul oraşelor sunt mai mari decât cele stabilite pentru comune.

Ultimul recensământ, cel din 2021, a arătat că în Predeal sunt 4.060 de locuitori, iar numărul scade de la an la an. Dar, pe perioada iernii, în sezonul turistic, stațiunea renaște și adună laolaltă peste 12.000 de persoane, spune autoritățile, conform newsweek.ro.

Previous Story

Mai multe trenuri care circulă din Braşov se anulează, se lucrează la infrastructura feroviară

Next Story

Safari cu urși pe Transfăgărășan! Cât costă noua ofertă a agențiilor de turism