Temperaturi de 32 de grade Celsius la Braşov

Last Updated on august 1, 2024 Temperaturi de 32 de grade Celsius la Braşov 1

Revine canicula. Meteorologii anunţă că la Braşov vremea se va încãlzi, devenind cãlduroasã. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 12 grade, scrie Radio Romania Brașov.

Cod galben de caniculă
Capitala şi 21 judeţe din jumătatea sudică a ţării se vor afla, joi, sub o atenţionare cod galben de caniculă şi disconfort termic, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi sudul Moldovei, indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35 – 36 de grade.

Potrivit ANM, judeţele vizate de atenţionarea meteorologică sunt Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Meteorologii avertizează că vineri, 2 august, canicula şi disconfortul termic se vor extinde.

Cum va fi vremea în România, 1 august
Dobrogea și Bărăgan: Cerul va fi predominant senin, iar temperaturile ating pragul caniculei. Pe litoral, vântul se va intensifica.

Moldova Sudică și Nordul Munteniei: Vremea va fi însorită pe parcursul întregii zile, cu temperaturi caniculare de 35-36 de grade. Indicele de confort termic atinge pragul critic de 80 de unități, făcând aerul greu de respirat, scrie Gandul.

Nordul Moldovei și Bucovina: Maximele vor depăși 30 de grade, ajungând la 35 de grade în zona Bacăului. Cerul se va înnora ocazional, cu posibilitatea unor averse și intensificări ale vântului în nordul regiunii și la munte.

Nordul Transilvaniei și Maramureș: Dimineața va fi înnorată, însă cerul se va însenina pe parcursul zilei, aducând temperaturi de 32-33 de grade. Noaptea vor fi reprize de ploaie și descărcări electrice, conform Știrile Pro Tv.

Vestul Țării: Zi însorită cu temperaturi în jur de 32 de grade la amiază. Canicula va reveni mâine, cu maxime de 36 de grade în Banat.

Transilvania: După o dimineață răcoroasă, temperaturile vor crește până la 29 de grade în vestul provinciei. Nu se anunță ploi, nici măcar în zonele montane.

Previous Story

Brașov. A venit iar ursoaica cu un pui.  Nici măcar sirena mașinii de jandarmi nu a speriat-o

Next Story

David Popovici, premiat de miliardarul brașovean Ion Țiriac cu o limuzină electrică de lux, Hyundai Ioniq 5