Sălile de detenție pentru elevii problemă, din toamnă în școli. Se vor confisca și telefoanele dacă sunt folosite în timpul orelor

Last Updated on august 7, 2024 Sălile de detenție pentru elevii problemă, din toamnă în școli. Se vor confisca și telefoanele dacă sunt folosite în timpul orelor 1

Ministrul Educației Ligia Deca, anunță modificări pentru noul an școlar. Fiecare şcoală din România trebuie să înfiinţeze o sală de detenţie. Măsura apare în Statului elevului, publicat în Monitorul Oficial de Ministerul Educaţiei, care ar trebui pus în aplicare din toamnă.

Este vorba despre situațiile în care un elev deranjează ora, iar atunci profesorul poate decide să-l scoată din clasă. În acest caz, elevul trebuie să ajungă într-un alt spațiu special amenajat pentru astfel de situații, unde trebuie să fie supravegheat de un alt cadru didactic sau personal auxiliar. Elevii care ajung în sălile de detenție vor beneficia de anumite activități educative.

Directorii de școli spun că au dificultăți în a găsi fie săli pentru a le organiza astfel, fie personal care să îi supravegheze pe cei scoși de la ore. Imediat ce un minor ajunge într-o astfel de sală, părintele trebuie înștiințat.

Același Statut al Elevului modificat mai vorbește și de interdicția de a folosi telefoane mobile în timpul orelor de curs, excepție făcând situația în care sunt necesare. În cazul în care nu se respectă regulă, device-ul va fi confiscat și dat părinților la sfârșitul orelor.

„Posibilitatea ca un profesor să decidă ca un elev să desfășoare activități în alt spațiu din școală, dacă deranjează ora, este o opțiune, nu este o obligație. În plus, este o măsură a cărei modalitate de aplicare va fi stabilită în regulamentul fiecărei școli, iar la elaborarea acestui regulament participă și reprezentanții părinților, ai elevilor și ai sindicatelor.

Am încredere că la nivel local se vor identifica cele mai bune soluții, pentru că avem nevoie să respectăm nevoile fiecărui elev din sala de clasă”, a explicat Ligia Deca într-o postare pe Facebook, conform Antena 3.

Au fost trimise la Monitorul Oficial şi urmează să fie publicate două dintre cele mai importate documente pentru şcoli: Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) şi Statutul elevului. Vor intra în vigoare de la începutul acestui an şcolar. Am păstrat ce a fost bun din perioada pandemiei, prin valorificarea instrumentelor digitale. În situaţii excepţionale, orele se vor putea desfăşura online sau hibrid„, a precizat ministrul.

Previous Story

Două doctorițe, reținute pentru uciderea unui pacient. Procurori: „Apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață a pacientului, acestea au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină”

Next Story

Brașov. Decathlon deschide astăzi magazinul din cadrul Coresi Shopping Center