Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi 

Last Updated on august 2, 2024 Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi  1

Un tânăr din a adus spiritul Crăciunului în plină vară, pe caniculă, surprinzând trecătorii cu un costum de Moș Crăciun în timp ce se plimba cu rolele prin oraș. Evenimentul a atras atenția trecătorilor, care nu au ezitat să imortalizeze momentul.

Astăzi, tânărul a fost văzut patinând cu grație pe bulevardele din centrul orașului, îmbrăcat complet în hainele tradiționale ale lui Moș Crăciun, cu vestitul costum roșu și barba albă. Deși nu este perioada sărbătorilor de iarnă, gestul său a adus zâmbete pe fețele celor care l-au întâlnit.

Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi  2 Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi  3

Gestul tânărului nu este unul complet neașteptat. În luna mai a acestui an, el a repetat același „trick”, plimbându-se prin oraș în același costum de Moș Crăciun, demonstrând că bucuria sărbătorilor poate fi celebrată în orice moment al anului.

Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi  4 Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi  5

ANM extinde sâmbătă codul portocaliu de caniculă în 4 județe. Temperaturile pot depăși 40 de grade la umbră
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că sâmbătă va fi caniculă în mai multe zone din țară. Capitala și 11 județe vor fi sub avertizare cod galben, însă 4 județe se vor afla sub cod portocaliu, scrie Observator Tv.

Sâmbătă, 3 august, va intra în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic în sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul a 20 de grade. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

Tot sâmbătă, în Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța va fi cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade Celsius, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod portocaliu de caniculă, vineri, în Capitală şi 7 judeţe
Pe tot parcursul zilei de vineri, şapte judeţe şi Bucureşti se află sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, temperaturile maxime urmând să urce la 38-39 de grade, potrivit ANM.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală. Totodată, în Crişana, nordul Banatului şi al Olteniei, nordul şi estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei este cod galben de disconfort termic ridicat şi caniculă. Şi în aceste zone indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 şi 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade. Atenționate de codul galben sunt judeţele Satu-Mare, Bihor, Arad, Timiş, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Clăraşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa. ANM precizează că sâmbătă (3 august) caniculă şi disconfort termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi pe arii restrânse în Oltenia.

Previous Story

Brașov. Ursoaica şi puiul ei de la Lacul Noua vor fi mutaţi. Garda Forestieră şi-a dat acordul pentru capturare şi relocare

Next Story

Brașov. Muzică folk în Piața Sfatului și la Cetățuie. Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Laurenţiu Cazan, Adrian Ivaniţchi, Cristian Buică