Opera Braşov pregătește stagiunea de toamnă. Biletele se vând din 2 septembrie

Last Updated on august 26, 2024 Opera Braşov pregătește stagiunea de toamnă. Biletele se vând din 2 septembrie 1

La jumătatea lunii septembrie, Opera Braşov deschide stagiunea 2024-2025, cu spectacolul „Carmen”, de Georges Bizet, pe care îl va prezenta în două seri consecutive. Asta este vestea bună. Cea proastă este că, dacă nu eşti rapid, nu mai prinzi bilet. În stagiunea trecută, toate spectacolele Operei Braşov s-au jucat cu casa închisă, iar biletele au fost epuizate în doar câteva ore de la punerea lor la vânzare.

Aşa încât conducerea instituţiei anunţă din timp că în 2 septembrie va scoate la vânzare biletele pentru opera Carmen, titlul ales pentru deschiderea stagiunii în data de 14 septembrie, dar care va fi prezentată şi în 15 septembrie, în două distribuţii diferite. Biletele vor putea fi achiziţionate începând cu ora 10.00, atât online, pe site-ul bilet.ro, cât şi la sediul instituţiei, din strada Bisericii Române. În septembrie, Opera Braşov mai programează „Bărbierul din Sevilla” şi Rigoletto”, pentru care, de asemenea, biletele pot fi cumpărate din 2 septembrie, anunță bzb.ro.

Până la deschiderea stagiunii, însă, braşovenii şi turiştii mai au parte de două spectacole cu acces gratuit, în cadrul stagiunii estivale, în Piaţa Sfântul Ioan. În 7 septembrie este progamat concertul „Farmecul muzicii”, iar în 8 septembrie – „Cocoşelul neascultător”.

După vara plină de muzică și emoție, Filarmonica Brașov pregătește o toamnă de neuitat
Pe 30 august, melomanii sunt invitați la Sala Patria pentru concertul O Sole Mio, care va începe la ora 19:00. Baritonul Adrian Mărcan, tenorul Ștefan von Korch și pianistul Alexandru Burcă vor încânta publicul cu un repertoriu de canzonette și arii celebre, într-o seară care promite să fie de neuitat, scrie mytex.ro.

După acest eveniment, pe 2 septembrie, Filarmonica Brașov va fi gazda unui concert special intitulat OXIGEN 4 ALL. Ansamblul muzical OXIGEN, format din Andreea Greluș, Cătălina Bordeanu, Mircea Marian, Carla Stoleriu, Mihai Pintenaru și Vlad Baciu, va interpreta lucrări ale unor compozitori contemporani români de prestigiu, printre care Adrian Iorgulescu, Dan Dediu, Ulpiu Vlad, Vlad Baciu și Roman Vlad.

Filarmonica Brașov a anunțat deja marea deschidere a celei de-a 147-a stagiuni, marcând acest moment cu un dublu concert simfonic de excepție. Evenimentul va avea loc în Sala Mare, pe 26 și 27 septembrie 2024, începând cu ora 19:00, și va fi dirijat de David Molard Soriano. Programul include lucrări de referință: Simfonia nr. 1 de George Enescu, Don Juan de Richard Strauss și celebrul Bolero de Maurice Ravel.

Primul concert din octombrie va avea loc pe 3 octombrie 2024, tot în Sala Mare, sub bagheta dirijorului Mircea Pădurariu. Solista serii va fi pianista Aurelia Vișovan, care va interpreta Concertul pentru pian nr. 4 de Ludwig van Beethoven. Programul serii va fi completat de Uvertura operei La clemenza di Tito și Simfonia nr. 41 Jupiter, ambele de Wolfgang Amadeus Mozart.

Pentru iubitorii de muzică de cameră, primul eveniment cameral al stagiunii va avea loc pe 24 septembrie 2024, la ora 19:00, în Sala Mică. Recitalul susținut de Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov va include lucrări de Joseph Haydn și Ludwig van Beethoven.
Filarmonica Brașov pregătește o toamnă plină de evenimente de excepție, menite să satisfacă toate gusturile muzicale. Biletele pentru toate concertele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii Brașov, unde sunt disponibile și bilete cu reduceri, sau online pe bilet.ro.

Previous Story

Brașov. „Delta din Carpați” dispare din cauza secetei. Apa se evaporă, peștii mor, iar mai multe specii de păsări sunt în pericol 

Next Story

Brașov. Un camion de lemne confiscat, la Râşnov. „Conducătorul auto nu a putut pune la dispoziţie avizul de însoţire a materialului lemnos”