Medalia de bronz rămâne la Ana-Maria Bărbosu! TAS i-a refuzat pe americani

Last Updated on august 13, 2024 Medalia de bronz rămâne la Ana-Maria Bărbosu! TAS i-a refuzat pe americani 1

Ana-Maria Bărbosu a mai trecut de un chin emoțional și rămâne cu medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice de la Paris. Curtea de Arbitraj Sportiv a decis ca medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice din Paris să rămână la Ana-Maria Bărbosu. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Gimnastică.

Oficialii români au declarat că TAS a respins apelul formulat de Federaţia de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol. Astfel, sportiva americană revine pe poziţia a 5-a, acolo unde se clasa înainte ca americanii să depună contestaţie şi să genereze un scandal de proporţii.

Din păcate, Sabrina Voinea a rămas pe poziţia a 4-a, deşi toate probele prezentate demonstrau clar că nu păşise în afara covorului. În acelaşi timp, Federația Română de Gimnastică încearcă să pună stop atacurilor dure împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea, și în special împotriva Nadiei Comăneci, al cărei sprijin a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive.

Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul”, a transmis luni seara FRG.

USA Gymnastics a fost notificată luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv că regulile lor nu permit ca o hotărâre arbitrală să fie reconsiderată chiar şi atunci când sunt prezentate noi dovezi concludente”, a confirmat într-un comunicat federaţia americană de gimnastică, potrivit Associated Press.

Suntem profund dezamăgiţi de notificare şi vom continua să urmăm toate căile posibile şi procesul de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a asigura punctajul corect, clasarea şi medalia pentru Jordan“, spune USA Gymnastics, conform Observator Tv.

Contestația americanilor, depusă cu 1 minut mai târziu decât prevăd regulamentele. Ana-Maria Bărbosu păstrează bronzul
Conform federației române, TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut.

Ana Bărbosu și Jordan Chiles s-au întâlnit la controlul antidoping, dar nu și-au vorbit
După ce a aflat că este medaliată olimpică, Ana Bărbosu a avut un mesaj de susținere pentru Jordan Chiles și Sabrina Voinea.

Gimnasta noastră a povestit apoi cum a dat “nas în nas” cu Jordan Chiles, la controlul antidoping de după finala de la sol. Cele două nu au scos niciun cuvânt.

Am fost împreună la antidoping, da, dar nu am vorbit deloc. În general nu interacționăm foarte mult cu sportivele din alte țări, deci nu a fost nimic neobișnuit.

Oricum, nu a fost vorba în niciun caz despre o situație tensionată sau de resentimente. Nu a fost ceva de genul, nu am simțit asta”, a afirmat Ana Bărbosu, pentru TVR, conform Digi Sport.

Previous Story

Parada medievală la MedFest 2024 Făgăraș. Scenete medievale, spectacole de foc. Programul evenimentului

Next Story

Un tată şi-a văzut soţia însărcinată şi fiica de 3 ani pierind în faţa lui într-un accident pe DJ 709/A