Foto Brașov. Curcubeul invers, în Parcul Naţional Piatra Craiului

Last Updated on august 12, 2024 Foto Brașov. Curcubeul invers, în Parcul Naţional Piatra Craiului 1

Imagini spectaculoase cu un curcubeu dublu au fost surprinse săptămâna trecută în Parcul Naţional Piatra Craiului, la nici 30 de kilometri de Braşov. Sunt multe superstiţii despre curcubeu în lume, şi pozitive, şi negative, care transmit teama omului simplu faţă de un fenomen care nu era deloc înţeles în vremurile vechi.

La români,  curcubeul este brâul lui Dumnezeu şi aduce veste bună pentru recolte. Dacă era roşiatic, se făcea vin bun, dacă era verzui, creştea porumbul înalt, dar dacă era albăstrui, putea să aducă secetă şi foamete. Iar dacă ai norocul să vezi un curcubeu dublu pe cer, semnul promite o mare bucurie, scrie bzb.ro.

Foto Brașov. Curcubeul invers, în Parcul Naţional Piatra Craiului 2

Curcubeul dublu este o întâmplare rară, deci un adevărat un spectacol impresionant al naturii. De cele mai multe ori, al doilea curcubeu este creat atunci când lumina soarelui pătrunde în fundul unei picături de ploaie şi apoi sare în ea de două ori înainte de a ajunge la ochi. Datorită celor două sărituri, undele luminoase se încrucişează şi lasă picătura în ordinea opusă celei a curcubeului primar.

Acest curcubeu secundar este mai puţin vibrant, deoarece o parte din energie este disipată cu fiecare săritură. Mai mult, un detaliu curios sunt culorile celui de-al doilea curcubeu care apar în ordine inversă: roşu în partea de jos şi violet în partea de sus.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul  se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Advertisements
Previous Story

Autostrada Făgăraș – Sibiu. Un mic oraș va fi construit pentru 1.500 de muncitori, care vor lucra la realizarea obiectivului

Next Story

Ziua Internaţională a Lupului sărbătorită la Zoo Braşov