Doi soldați ISU Brașov au ajutat voluntar la stingerea incendiului de vegetație de lângă Râșnov

Last Updated on august 22, 2024 Doi soldați ISU Brașov au ajutat voluntar la stingerea incendiului de vegetație de lângă Râșnov 1

Miercuri, 21 august, a fost înregistrat un incendiu de vegetație în zona Dobrice, din Râșnov, într-o pădure de pini. Incendiul de vegetatie uscată si litieră izbucnit în această după amiază lângă o pădure din localitatea Râsnov a fost lichidat, după ce pompierii s-au luptat opt ore cu flăcările, anunță Biz Brasov.

𝐃𝐨𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐝𝐚𝐭̦𝐢 𝐈𝐒𝐔 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 𝐚𝐮 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚𝐭 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐥𝐚 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚̂𝐧𝐠𝐚̆ 𝐑𝐚̂𝐬̦𝐧𝐨𝐯
Ieri, în proximitatea orașului Râșnov, a izbucnit un incendiu de vegetație uscată de proporții, care a mobilizat rapid forțele de intervenție. Incendiul, favorizat de condițiile meteo și de uscăciunea extremă a vegetației, a amenințat să se extindă către zonele împădurite din apropiere, creând un pericol iminent pentru comunitate.

Echipajele de pompieri au fost alertate de urgență, iar printre cei care au intervenit se numără și doi soldați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, care au ales să participe voluntar la acțiunea de stingere a focarelor, în afara programului lor de serviciu. Aceștia sunt Mario Butaru, din cadrul Detașamentului de Pompieri Predeal, și Benedek Cinori, de la Detașamentul 2 de Pompieri Brașov.

Menționăm ca cel din urmă abia ieșise din tura de serviciu, tură în care intervenise și în incendiul forestier de la masivul Piatra Mare.
Cei doi soldați au demonstrat un curaj și o dedicare exemplară, alăturându-se echipelor de intervenție care au luptat ore în șir pentru a controla incendiul și a preveni extinderea acestuia. Participarea lor a fost esențială în stingerea focarelor, contribuind la efortul colectiv de a proteja mediul înconjurător.

Doi soldați ISU Brașov au ajutat voluntar la stingerea incendiului de vegetație de lângă Râșnov 2

𝑴𝒂𝒓𝒊𝒐 𝑩𝒖𝒕𝒂𝒓𝒖 𝒔̦𝒊 𝑩𝒆𝒏𝒆𝒅𝒆𝒌 𝑪𝒊𝒏𝒐𝒓𝒊 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒖𝒏 𝒆𝒙𝒆𝒎𝒑𝒍𝒖 𝒅𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆, 𝒆𝒙𝒆𝒎𝒑𝒍𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒔𝒑𝒊𝒓𝒊𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒔𝒂𝒄𝒓𝒊𝒇𝒊𝒄𝒊𝒖 𝒔̦𝒊 𝒅𝒆𝒗𝒐𝒕𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍 𝒇𝒂𝒕̦𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒕𝒆𝒋𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒗𝒊𝒆𝒕̦𝒊𝒊 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒊𝒊”, transmit cei de la ISU Brașov.

Marți, 20 august au fost înregistrate două incendii de vegetație. Unul a fost în Masivul Piatra Mare, care a fost lichidat după mai bine de 12 ore, cu ajutorul unui elicopter, conform brasovmetropolitan.ro. Al doilea incendiu s-a produs între Codlea și Ghimbav, unde a luat foc vegetația de pe un teren agricol.

Previous Story

Safari cu urși pe Transfăgărășan! Cât costă noua ofertă a agențiilor de turism

Next Story

Ultimele ore din viața bărbatului ucis de virusul West Nile. Fiică: „Nu mai era omul pe care l-am urcat în salvare”