Cod galben de caniculă și astăzi, în Brașov. Cum va fi vremea în această săptămână

Last Updated on august 19, 2024 Cod galben de caniculă și astăzi, în Brașov. Cum va fi vremea în această săptămână 1

Brașovul are parte și astăzi de cod galben de caniculă. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 38 de grade la umbră.

Conform prognozei de specialitate, luni, 19 august, va fi în vigoare un Cod galben de caniculă, astfel încât în cea mai mare parte a ţării temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 36 de grade, scrie Radio Romania Brasov.

În acelaşi timp, un Cod portocaliu de căldură va persista în sudul Banatului, nordul şi centrul Crişanei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, vestul şi sudul Olteniei, sudul şi în centrul Munteniei. În aceste zone, valorile maxime vor fi cuprinse între 36 şi 38 de grade şi minimele între 19 şi 25 de grade. Local, nopţile vor fi tropicale.

Totodată, o alertă Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat va fi valabilă, luni, în judeţele Timiş şi Arad, unde ziua se vor înregistra 39 de grade, iar noaptea între 19 şi 25 de grade.

Vremea Brașov
Cod galben de caniculă și astăzi, în Brașov. Cum va fi vremea în această săptămână 2

România, împărţită între furtuni violente şi caniculă
“A fost o viitură, care a rupt drumul în vreo şase locuri. Una dintre rupturi a fost foarte mare, de peste 120 de metri. A modificat relieful, efectiv”, a declarat Ion Sanduloiu- Salvamont Argeș, conform Observator Tv.

Cinci turişti au scăpat ca prin urechile acului, pentru că erau campaţi mai sus de locul în care a venit viitura. Alţi circa 20 de oameni erau deja în zona vârfului Moldoveanu. Echipajele de la salvamont au intervenit imediat şi i-au ajutat pe cei care au vrut să treacă de zona cu probleme. Maşinile turiştilor au rămas însă la Stâna lui Burnei, până când drumul va fi eliberat de aluviuni.

“În munte au rămas aproximativ 12 maşini. Maşinile nu vor fi scoase în niciun caz nici zilele viitoare pentru că drumul este distrus”, mai spune Ion Sanduloiu- Salvamont Argeș.

Cei care au vrut să urce astăzi pe munte pe acelaşi traseu au fost întorşi din drum. Tot în Munţii Făgăraş, un turist surprins de furtună în golul alpin a fost lovit de fulger. Era în drumeţie cu mai mulţi prieteni când s-a pornit vijelia.

“De mers, merg. Am avut nişte crampe musculare pe care nu le simţeam când eram paralizat. În momentul în care au început să îmi revină funcţiile, cu dureri. Am simţit miros de fum când s-a întâmplat”, povesteşte victima.

Deşi a fost inconştient minute bune, bărbatul a reuşit să coboare singur de pe munte. În ultimele 24 de ore, echipajele de la salvamont au fost solicitate de 36 de ori şi au salvat 57 de persoane.

Previous Story

Brașov. Goat Rally 2024, astăzi, în Piața Sfatului

Next Story

Un tată și bebelușul lui, la un pas să fie spulberați de un BMW, pe trotuar