Chef Adrian Hădean, despre pepenii românești: „Am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile

Last Updated on august 13, 2024 Chef Adrian Hădean, despre pepenii românești: „Am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile 1

Chef Adrian Hădean atrage atenția asupra consumului de pepeni românești care nu ar fi ok. El propune ca fiecare piață din țară să dețină un laborator de testare a legumelor și fructelor pentru a nu se mai vinde otravă la tarabă.

Hai că-i aproape gata sezonul pepenilor, și n-am zis nimic pe tema asta pentru că am vrut să fiu cât mai precis că nu vorbesc tâmpenii. Plecând de la impresia că anul ăsta pepenii românești s-au dus d.racului (Doamne iartă-mă), impresie solidificată de faptul că am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile, și nu ușor, afectare care a încetat la o săptămână după ce am scos lubenița din meniu, am început să mă uit în stânga și-n dreapta, să văz dacă-s singurul în situația asta”, a povestit bucătarul Adrian Hădean, pe Facebook, conform RTV.

Nu sunt, asta am aflat. Ba mai mult, un prieten cu mijloace (adică are laborator de testare) mi-a comunicat că-n pepenii românești testați de el a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal. Înțeleg că agricultura-i grea și că anul ăsta a fost unul teribil, dar ani ca ăsta sau mai răi o să mai tot fie, și dacă ne batem joc de ce mâncăm, o să avem în plus și problema asta”, a continuat Adrian Hădean.

Bucătarul a propus și o eventuală soluție pentru această situație. „Dacă aș fi statul român, n-aș mai autoriza nici o piață fără propriul laborator de testare, și dacă aș fi piață, n-aș lăsa pe nimeni să vândă otravă. Iubim produsul românesc, mă tot ambalez să promovez ideea de ani buni, da’ parcă nici să ne c.ăcăm pe noi de dragul ideii nu-i amuzant”, a concluzionat Adrian Hădean.

Românii vor putea mânca lubeniță până toamna târziu, agricultorii de la Dăbuleni au plantat din nou pepeni
După ce vremea capricioasă a afectat prima cultură, agricultorii de la Dăbuleni nu s-au dat bătuţi şi au plantat pepni din nou.
Prima recoltă a verii a fost distrusă în proporţie de 40% de vremea extremă, iar din acest motiv agricultorii au decis să planteze din nou, scrie B1 TV.

Fiindcă temperaturile de sfârşitul lunii iulie i-au ajutat, de-abia din a doua recoltă vom mânca vestiţii pepeni de Dăbuleni.
Localitatea Călăraşi, alături de Dăbuleni, sunt renumite în ţară pentru că, în fiecare vară, de aici pleacă mii de tone de pepeni.
În Dolj, s-au cultivat anul aceste 3.500 de hectare de pepeni verzi şi galbeni.

Față de anul trecut, costurile de producție s-au dublat, la unele produse chiar s-au triplat. Îngrășămintele s-au scumpit cu 130-150%, folia s-a scumpit cu 40%, semințele cu 15%, turba a crescut cu 20%.

Previous Story

Un tată şi-a văzut soţia însărcinată şi fiica de 3 ani pierind în faţa lui într-un accident pe DJ 709/A

Next Story

Brașov. Muzica se întoarce în „Vulcanul stins” de la Racoş, gazda Festivalului Ziua Pietrei