Cât valorează maşinile oferite de miliardarul brașovean Ion Ţiriac medaliaţilor de la Jocurile Olimpice

Last Updated on august 16, 2024 Cât valorează maşinile oferite de miliardarul brașovean Ion Ţiriac medaliaţilor de la Jocurile Olimpice 1

Astăzi a avut loc Gala de premiere pentru campionii olimpici ai României. Gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit în sfârşit mult-disputata medalie de bronz. Miliardarul brașovean Ion Ţiriac le-a oferit sportivilor câte o maşină electrică o şi o medalie de aur, sub formă de breloc. Şi gimnasta Sabrina Voinea a fost premiată chiar dacă a ratat podiumul.

Acum putem să zâmbim si să indrăznim să fim bucuroşi. Şi să plecăm în vacanţă“, a declarat Pompilia Bărbosu, mama Anei Bărbosu. Odată cu medalia de bronz, Ana Maria Bărbosu câştigă şi 60.000 de euro din partea statului român pentru performanţa sa de la Jocurile Olimpice.

Nu doar statul i a recompesat pe campioni. Cel mai bogat român, Ion Ţiriac, a oferit tuturor sportivilor medaliaţi la Paris câte o maşină electrică. “Patru ani de zile pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnule Popovici, pentru tot ce ai să-ţi faci treaba asta, să munceşti ca un rob, este un mare lucru”, a declarat Ion Ţiriac, citat de Observator Tv.
Cât valorează maşinile oferite de miliardarul brașovean Ion Ţiriac medaliaţilor de la Jocurile Olimpice 2

Sportivii au primit maşini personalizate în funcţie de proba şi disciplina la care au obţinut medalii. “Multă lume vede doar cursa pe care am reuşit să o câştigăm şi aurul pe care am reuşit să-l punem la gât, dar pentru noi, pentru mine, această medalie înseamnă toţi anii de muncă din spate”, a declarat Andrei Cornea, campion olimpic.

“Mi se pare o idee foarte bună să se implice cât mai mulţi oameni de afaceri din România pentru susţinerea sportului românesc”, a declarat David Popovici. Intotatorul David Popovici şi canotoarele Simona Radiş, Ancuţa Bodnar, ioana vranceanu şi Roxana Anghel au primit câte două maşini, pentru că au câştigat câte două medalii olimpice fiecare.

Cât valorează maşinile oferite de miliardarul brașovean Ion Ţiriac medaliaţilor de la Jocurile Olimpice 3

“Abia astept să plec şi eu acasă spre Moldova si această masină să ştiti că e perfectă pentru că am foarte mult bagaj aşa că pentru mine va fi extraordinar”, a declarat Simona Radiş, campioană olimpică.

22 de olimpici au primit premii: 21 de medaliați plus Sabrina Voinea, care a fost deposedată măcar de bronzul de la gimnastică-sol din cauza unei evaluări greșite din partea arbitrilor.
Cât valorează maşinile oferite de miliardarul brașovean Ion Ţiriac medaliaţilor de la Jocurile Olimpice 4

Medaliațiii cu aur au primit câte un Hyundai Ioniq, în valoare de 52 500 de euro, câștigătorii de argint au luat câte un Hyundai Kona, evalat la 25 500 de euro, iar bronzul a fost premiat cu câte un Hyunday Bayon, model al cărui preț este de 20 000 de euro. Numai pe mașini, Țiriac a dat peste un milion de euro, scrie playsport.ro.

În plus, fiecare sportiv a primit şi câte un breloc din aur de 14 karate, sub forma medaliilor de la Paris. Familia Ţiriac promite să păstreze tradiţia şi la următoarele Jocuri Olimpice. “Dacă la Los Angeles fac 44 de maşini (medalii), le dau 44 de maşini!”, a declarat Ion Ion Ţiriac.
Cât valorează maşinile oferite de miliardarul brașovean Ion Ţiriac medaliaţilor de la Jocurile Olimpice 5

Presiunea este enorma, stiind ca 4 ani te antrenezi pentru un moment, dar au fost capabili, au fost puternici sa castige medalii pentru Romania”, a declarat Simona Halep. Printre sportivii recompensaţi s-a numărat şi gimnasta Sabrina Voinea, locul patru în finala de la sol de la Paris, a cărei contestaţie nu a fost admisă de TAS. O maşină semnată de toţi sportivii va rămâne în expoziţia lui Ion Ţiriac. “Mi-au făcut şi mie una cadou, că dacă nu îi dădeam afară”, a declarat Ion Ţiriac.

David Popovici, după ce a primit două mașini de la Fundația Țiriac: ”E bine, nu mă vait”
Pentru fiecare medalie cucerită, Fundația Țiriac a oferit câte o mașină în valoare de 50.000 de euro, dar și o medalie de aur.

David Popovici a câștigat două medalii, iar astfel a plecat acasă cu două automobile noi.
Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu trei mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport.

Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină”, a declarat Popovici, citatd e Digi Sport.

David Popovici a pus și el mâna pe microfon și a ținut să felicite inițiativa Fundației Țiriac.
”Greutatea este simbolică. Reprezintă toți anii prin care am trecut, toate sutimile pe care le-ar doborât, toate kilogramele pe care am reușit să le ridicăm sunt simbolice și astea înseamnă greutatea lor.

Vreau să felicit Fundația Țiriac și mi se poare o idee foarte bună pentru susținerea sportului românesc. Avem nevoie și de asta”, a spus la microfon David Popovici.

Previous Story

Accident Brașov. O tânără polițistă și-a pierdut viața într-un accident pe DN13

Next Story

O turistă a murit după ce a căzut de la 300 de metri în Bucegi. Salvamont: „Am solicitat sprijin aero la POA Brașov”