Brașovul a depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de euro pentru salariul mediu net

Last Updated on august 27, 2024 Brașovul a depășit pentru prima dată pragul de 1.000 de euro pentru salariul mediu net 1

Brașovul își consolidează poziția economică, depășind pentru prima dată pragul de 1.000 de euro pentru salariul mediu net. Cu un câștig mediu lunar de 5.030 de lei înregistrat în luna iunie, județul a înregistrat o creștere semnificativă de 14,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Această evoluție pozitivă situează Brașovul în topul județelor cu cele mai mari salarii din România, depășind chiar și rata inflației.

Acest salt remarcabil a propulsat Brașovul în topul național al salariilor, situându-se pe locul 6, după municipiul București și județele Cluj, Timiș, Sibiu și Ilfov. Cele mai mari salarii din județ s-au înregistrat în sectorul industrial și al construcțiilor, cu o medie de 5.404 lei brut, în timp ce cele mai mici salarii au fost în domeniul serviciilor, unde media a fost de 4.779 lei net.

De asemenea, salariul mediu din agricultură, silvicultură și pescuit a fost de 5.107 lei, depășind media județului, informează brasov.net.

Un alt element deosebit este faptul că numărul salariaților din județ a depășit pentru prima dată 200.000, ceea ce indică o expansiune semnificativă a pieței muncii. Această evoluție pozitivă este un semn al dezvoltării economice din Brașov și al atragerii de noi investiții în zonă.

Previous Story

Brașov. Începe Oktoberfest cu Parada, la care vor participa și Husarii

Next Story

(Video) În Brașov s-a deschis prima cafenea 2D din România