Braşovenii de la Allview au vândut, până acum, 50 de maşini electrice sub brand propriu. „Ne-am propus ca în 2024 să livrăm 100 de maşini electrice, dar vom depăşi acest prag”

Last Updated on august 22, 2024 Braşovenii de la Allview au vândut, până acum, 50 de maşini electrice sub brand propriu. „Ne-am propus ca în 2024 să livrăm 100 de maşini electrice, dar vom depăşi acest prag” 1

Compania braşoveană Visual Fan, fondată de Lucian Peticilă în urmă cu două decenii, dezvoltă un nou brand sub umbrela strategiei sustenabile a grupului, de această dată concentrându-se pe zona de nutriţie.

Urmează frigiderul inteligent
„Lucrăm la un ecosistem în zona de reducere a risipei alimentare, care constă în sfaturi de nutriţie, un frigider inteligent şi un cântar inteligent, sub brandul Era. Acest proiect se va dezvolta până în 2025, maxim 2026”, a spus Lucian Peticilă la emisiunea ZF „Braşov te inspiră!”, conform bzb.ro.

De 6 luni în piaţă cu noua maşină
Visual Fan a creat mai multe linii de business de-a lungul anilor, prima şi cea care cântăreşte în continuare cel mai mult ca venituri fiind cea dedicată telefoanelor inteligente, comercializate sub brandul Allview. În 2021, compania cu origini în Braşov a intrat şi pe segmentul distribuţiei de maşini electrice, dezvoltând ulterior un brand propriu de maşini – Allview CityZEN, pe care îl vinde de şase luni. Allview CityZEN are 13 sau 15 kW putere, poate merge cu cel mult 90 km/h şi se încadrează în categoria de cvadriciclu, astfel încât poate fi condusă de la 16 ani cu permis din categoria B1.

Ne-am propus ca în 2024 să livrăm 100 de maşini electrice, dar vom depăşi acest prag. Vom dezvolta în continuare noi accesorizări în cadrul acestui model. Am avut şi o primă comandă de câteva bucăţi din partea unei companii de livrări. Mai suntem în discuţii şi cu alţi doi-trei clienţi din această piaţă“.

Preţul unei astfel de maşini este în jur de 9.500 de euro cu voucher Rabla, în funcţie de accesorizări. Pentru fabricarea acestor modele, Visual Fan lucrează cu un partener din China. Această nouă divizie a adus rezultate peste aşteptări, toate ţintele fiind depăşite, iar acum compania se află în discuţii avansate în vederea încheierii unor noi parteneriate strategice cu alţi dealeri. Până acum, au fost vândute peste 50 de maşini în România.

Modelul electric Allview CityZEN disponibil pentru persoane juridice prin Programul Rabla Plus 2024
Începând cu 19 august 2024, Programul Rabla Plus deschide a treia sesiune de înscrieri pentru persoanele juridice, facilitând accesul la autovehicule electrice și hibrid. Printre modelele eligibile se numără și Allview CityZEN, un vehicul full electric, oferit de divizia Allview Auto a companiei Visual Fan. Producătorul informează că acest model este o soluție eficientă pentru companiile care doresc să își reînnoiască flota auto cu un consum energetic redus, scrie mobilissimo.ro.

Allview CityZEN, recunoscut pentru eficiența sa energetică cu un consum de doar 8 kW/100 km, este ideal pentru companiile din sectorul de livrări, echipe de vânzări extinse sau școli de șoferi. Costul pentru 100 km este de aproximativ 8 lei, echivalentul unui consum de benzină de 1%. Modelul vine în trei variante:

Varianta cu 2 locuri și autonomie urbană de până la 170 km.
Varianta cu 2 locuri și autonomie urbană de până la 220 km.
Varianta cu 4 locuri și autonomie urbană de până la 170 km.

Previous Story

Bacșișul la restaurante, noua modă: „Ospătarul a refuzat 20 de lei. A vrut să-mi dea peste nas că las prea puțin bacșiș”

Next Story

Camioanele produse la Brașov: Aproape 13.000 de camioane în „anul de glorie” 1989