Brașov. Ursoaica şi puiul ei de la Lacul Noua vor fi mutaţi. Garda Forestieră şi-a dat acordul pentru capturare şi relocare

Last Updated on august 2, 2024 Brașov. Ursoaica şi puiul ei de la Lacul Noua vor fi mutaţi. Garda Forestieră şi-a dat acordul pentru capturare şi relocare 1
Autoritățile au decis să nu împuște ursoaica cu un pui care vizitează zilnic cartierul Noua din Brașov. Garda Forestieră Braşov şi-a dat acordul pentru capturarea şi relocarea celor două exemplare, astfel că echipa de intervenţie, coordonată de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, a decis montarea cuştii, scrie bzb.ro.

De cele mai multe ori, după ce cușca este montată durează mai multe zile până la capturarea ursului, conform brasovmetropolitan.ro.

Conform legislaţiei, în primă fază, trebuie realizate două alungări cu raport de eveniment ce trebuie anunţate Ministerului Mediului. Abia apoi se depune solicitarea de relocare, iar acţiunea poate fi realizată doar după ce este obţinut acordul Gărzii Forestiere, au detaliat întreaga procedură reprezentanţii municipalităţii braşovene. În ceea ce priveşte alungarea, condiţia a fost îndeplinită foarte repede, având în vedere că în fiecare zi au fost în teren echipe de intervenţie, care au fugărit ursoaica. De altfel, şi în cursul zilei de joi, în zonă era prezentă o echipă pregătită să intervină în orice moment.

Două hoteluri, „călcate” luna aceasta de urşi
Pe lângă ursoaica din Noua, în această lună, autorităţile braşovene au avut probleme cu urşii şi în Poiana Braşov. În 17 iulie, din zona Hotelului Caraiman din Poiana Braşov a fost alungat un urs de aproximativ 4 ani, care venise la tomberoanele de gunoi. Pentru alungarea ursului s-a folosit inclusiv un spray lacrimogen. Şapte zile mai devreme, trei urşi tineri au apărut în zona Hotelului Royal din Poiana Braşov, cele trei exemplare fiind alungate de echipele de intervenţie în zona împădurită. Situaţiile au apărut şi într-o centralizare pe site-ul Ministerului Mediului.

Previous Story

Un bărbat a trasat cu trafaletul o trecere de pietoni, în fața crâșmei. „Era să mă calce unul. Îmi place mie să beau aici, mai beau un rachiu, mai alea, alea”

Next Story

Pe caniculă. Un tânăr s-a costumat în Moș Crăciun, și-a pus rolele în picioare și a ieșit la plimbare pe străzi