Brașov. Un camion de lemne confiscat, la Râşnov. „Conducătorul auto nu a putut pune la dispoziţie avizul de însoţire a materialului lemnos”

Last Updated on august 26, 2024 Brașov. Un camion de lemne confiscat, la Râşnov. „Conducătorul auto nu a putut pune la dispoziţie avizul de însoţire a materialului lemnos” 1

Încă mai sunt șoferi care își riscă, camioanele pentru a transporta lemn tăiat ilegal. Sâmbătă, 24 august, în jurul orelor 10.15, poliţiştii râşnoveni au oprit în trafic, pe DN 73A, un camion încărcat cu material lemnos, care se deplasa pe relaţia Predeal – Râşnov şi care s-a dovedit a fi un transport ilegal.

Conducătorul auto nu a putut pune la dispoziţie avizul de însoţire a materialului lemnos, precum şi traseul urmat de vehicul de la momentul încărcării materialului lemnos şi până la destinaţie”, s-a consemnat în raportul de caz, conform bzb.ro.

Poliţiştii au verificat provenienţa legală a materialului lemnos în aplicaţia informatizată SUMAL 2.0, ocazie cu care au constatat că, la acea dată, fusese emis un aviz de însoţire a materialului lemnos, însă pentru un alt traseu decât cel pe care a fost identificat autocamionul şi pentru un alt interval orar. De asemenea, de la momentul plecării de la punctul de încărcare şi până la cel de descărcare, conform avizului, camionul ar fi avut de parcurs o distanţă de aproximativ 5 km, însă acesta a parcurs 77 km până la momentul opririi.

O altă abatere, descoperită de poliţişti, a fost aceea că avizul iniţial a fost emis pentru un număr de 22 bucăţi de material lemnos, însă la momentul controlului au fost depistate 59 de bucăţi de material lemnos în autocamion, iar imaginile încărcate în aplicaţia electronică indicau transportul unui alt tip de lemn decât cel identificat de către poliţişti.

Astfel, aceştia au constatat că, la momentul efectuării controlului, autocamionul identificat în trafic transporta cantitatea de 16.4968 mc material lemnos fără a avea documente de provenienţă legală”, se arată în acelaşi raport, scrie bzb.ro.
Fiind vorba de mai mult de 10 mc, s-a deschis dosar penal, lemnul şI camionul fiind confiscate.

Previous Story

Opera Braşov pregătește stagiunea de toamnă. Biletele se vând din 2 septembrie

Next Story

Brașov. Începe Oktoberfest cu Parada, la care vor participa și Husarii