Brașov. Echipamente de ultimă generație pentru Maternitate. „În total, am cumpărat 12 echipamente medicale noi”

Last Updated on august 21, 2024 Brașov. Echipamente de ultimă generație pentru Maternitate. „În total, am cumpărat 12 echipamente medicale noi” 1

Consiliul Județean continuă să cumpere aparatură medicală pentru Maternitatea Brașov. Un aparat digital de radiologie cu grafie şi scopie și un aparat RMN urmează să intre în dotarea Maternității brașovene, în următoarele luni.

Echipamentele de ultimă generație sunt cumpărate de Consiliul Județean cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență, marți fiind încheiate contractele, scrie Radio Romania Brasov. Aparatul de radiologie are o valoare de peste 1,25 milioane lei și urmează să fie livrat în 2 luni, iar aparatul RMN are un cost de 7,2 milioane lei și va fi livrat în 90 de zile.

În total, prin acest proiect finanțat cu fonduri nerambursabile, Consiliul Județean a achiziționat 12 echipamente pentru dotarea cabinetelor din ambulatoriul Maternităţii braşovene, zece dintre acestea fiind funcţionate încă din anul 2023.

În total, valoarea echipamentelor din acest proiect este de aproape 14 milioane lei, dar administrația județeannă mai are un proiect pentru care e în desfășurare etapa de achiziții, în cuantum de aproape 13 milioane lei. Proiectul este dedicat Terapiei intensive neonatale.

NOILE DOTĂRI, potrivit bzb.ro.
– 1 aparat de rezonanţă magnetică (RMN);
– 1 aparat digital de radiologie cu grafie şi scopie;
– 1 ecograf 4D cu sondă abdominală şi sondă endovaginală;
– 3 ecografe 2D cu sondă abdominală şi sondă endovaginală;

– 1 ecograf 2D cu sondă pentru cord peridiatric;
– 1 sondă eco transfontanelară (ETF);
– 1 sondă lineară pediatrică şold şi abdomen;
– 1 automat de biochimie şi imunologie;
– 1 automat de microbiologie;

– 1 analizor automat de urină;
– 1 analizor automat probe de scaun;
– 1 analizor de VSH.

Brașov. Echipamente de ultimă generație pentru Maternitate. „În total, am cumpărat 12 echipamente medicale noi” 2

În total, am cumpărat 12 echipamente medicale noi, care vor ajuta medicii să ofere îngrijire la cele mai înalte standarde. Valoarea totală a echipamentelor achiziționate este de aproape 14 milioane de lei, fonduri nerambursabile, anunță Şerban Todorică-Constantin, președintele Consiliului Județean Brașov.

Previous Story

Bărbat prins la Carrefour după ce a schimbat etichetele caserolelor cu carne cu cele ale unor fructe, pentru a plăti mai puțin

Next Story

 O femeie s-a trezit brusc cu o pensie de peste 10.000 de lei, de la 1.900 lei, după recalculare