Brașov. Castelul Bran, profit de 4,8 milioane de euro pentru familia Habsburg 

Last Updated on august 23, 2024 Brașov. Castelul Bran, profit de 4,8 milioane de euro pentru familia Habsburg  1

Afacere bună pentru familia Habsburg. Compania de Administrare a Domeniului Bran, firma care administrează Castelul Bran, a încheiat anul trecut cu afaceri de 49,96 milioane de lei (10 milioane de euro), în creştere cu aproximativ 66% faţă de anul anterior, când raporta afaceri de 29,97 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu aproape 52%, de la 15,83 milioane de lei la 24,05 milioane de lei (4,8 milioane de euro), scrie bzb.ro.

Castelul Bran obţine venituri din bilete, dar şi din închirierea spaţiilor pentru diverse evenimente. Amplasat în Pasul Rucăr – Bran, la 30 km de Braşov, Castelul Bran este unul dintre cele mai emblematice şi cunoscute monumente din România, căci acesta i-a adus reputaţia Transilvaniei ca locul de naştere al legendei lui Dracula.

Bran şi Râşnov, 3 zile de Jazz
„Jazz la Castelul Bran” revine pentru iubitorii genului în acest sfârşit de săptămână, între 23 şi 25 august. Astfel, localnicii, dar şi turiştii vor avea parte, în cadrul „celui mai mare mic festival” – aşa cum spun organizatorii – de 10 concerte, pe mai multe scene, respectiv curtea interioară a Castelului Bran, Parcul Regal şi Biserica Evanghelică din Râşnov, scrie bzb.ro.

La Castelul Bran, în fiecare seară, concertele sunt programate începând cu ora 19.00.
În timpul zilei vor mai avea loc sâmbătă un concert la Biserica Evanghelică din Râşnov, începând cu ora 12.00, şi duminică, de la 16.00, în Parcul Regal.
Evenimentul este organizat de Compania de Administrare a Domeniului Bran, în parteneriat cu Fundaţia Jazz Festivals and Events şi Biserica Evanghelică din Râşnov.

PROGRAM
Vineri, 23 august
– Castelul Bran, ora 19:00: Stefan Aeby Trio (Elveţia); Frode Haltli’s Avant Folk. (Norvegia)

Sâmbătă, 24 august
– Biserica Evanghelică din Râşnov, ora 12:00: Chris Jarrett solo – New Journeys (SUA);
– Castelul Bran, ora 19:00: Yoann Loustalot Trio (Franţa); The Side Effects (Norvegia).

Duminică, 25 august
– Parcul Regal, ora 16:00: Răzvan Florescu Quartet (România); A.L.L. (Andrew/Lorin/Luca) Of US (România);
– Castelul Bran, ora 19:00: Daniele Di Bonaventura / Peo Alfonsi (Italia); Romain Collin / Gregoire Maret – „Ennio” (Franţa, Elveţia).

Previous Story

Au furat sacii cu ambalaje pentru a le recicla din nou. Mircea Fechet: „Unii dintr-un camion descărcau şi băgau într-un aparat de colectare automată”

Next Story

Brașov. Incendiu într-un apartament. Ar fi pornit de la un frigider