Autostrada Făgăraș – Sibiu. Un mic oraș va fi construit pentru 1.500 de muncitori, care vor lucra la realizarea obiectivului

Last Updated on august 12, 2024 Autostrada Făgăraș - Sibiu. Un mic oraș va fi construit pentru 1.500 de muncitori, care vor lucra la realizarea obiectivului 1

Un mic oraș va fi construit pentru 1.500 de muncitori, care vor lucra la realizarea autostrăzii Sibiu – Făgăraş, informează Monitorul Expres.

Compania Karmod din Turcia a lansat un proiect pentru construcţia unei tabere cu o capacitate de 1.500 de muncitori, care vor lucra la realizarea autostrăzii A13 (Sibiu-Făgăraş), tronson construit de o altă companie turcească, Makyol.

Locul unde va fi amplasat micul oraş nu a fost anunţat, însă reprezentanţii firmei care se ocupă de realizarea ei au anunţat că aceasta va fi realizată din clădiri modulare realizate din containere, va avea o mulţime de facilităţi precum dormitoare, dar şi spaţii de birouri.

Producem şi expediem 15.343 de mp de structuri de containere în 45 de zile. Aceste structuri vor găzdui 1.500 de persoane simultan şi includ cămine, săli de mese, birouri, bucătării, zone comune, laboratoare şi spălătorii. Structurile containerelor sunt echipate cu izolaţie specială pentru a rezista la iernile din Munţii Carpaţi”, a declarat pentru Economica.net Ozay Kemal Karakucuk , directorul de vânzări al Karmod, citat de bzb.ro.
Autostrada va fi construită de antreprenorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, care are la dispoziţie 6,4 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcţia întregii secţiuni Sibiu – Făgăraş.

Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa are 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei, conform Turnul Sfatului.
Tronsonul 2 Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) este în lungime de 19,92 km și are o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.

Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și are o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.
Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), are o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei.

Previous Story

A murit fetița de 2 ani care a căzut de la etajul 9 al unui bloc

Next Story

Foto Brașov. Curcubeul invers, în Parcul Naţional Piatra Craiului