Aeroportul Brașov, închis duminică. Romatsa a pierdut legătura video cu turnul de control

Last Updated on august 19, 2024 Aeroportul Brașov, închis duminică. Romatsa a pierdut legătura video cu turnul de control 1

Traficul aerian la Aeroportul  Brașov a fost suspendat duminică seară suspendat din cauza unei defecțiuni tehnice apărute la sistemul de control remote, anunță BoardingPass.

Incidentul a împiedicat centrul ROMATSA de la Arad, responsabil cu dirijarea traficului aerian din zonă, să primească flux video de la turnul de control al aeroportului.

Zborul Fly Lili Brașov – Salonic – Brașov a fost anulat ca urmare a acestei defecțiuni. Aceasta este prima suspendare public cunoscută a traficului aerian de la operaționalizarea aeroportului, acum 14 luni. Aeroportul a transmis că siguranța zborurilor nu a fost, iar Romatsa a precizat duminică, în jurul orei 24 că problema a fost remediată.

După aplicarea procedurilor necesare și colaborarea cu producătorul echipamentului, situația a fost remediată în jurul orei 22.30, ora locală. În acest moment, serviciile ATS au fost restabilite, iar zborurile programate pentru mânie (n.r. luni, 19 august) nu vor fi afectate”, a anunțat ROMATSA, conform G4Media.

Aeroportul Internațional Brașov: „ANUNȚ IMPORTANT! ✈️
Începând de mâine, 19 August, zborurile pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav vor fi operate conform planului.
Problema tehnică survenită în seara zilei de 18 August a fost remediată.

Conform anunțului făcut de partenerul nostru Fly Lili, zborurile FL1015/1016 Brașov-Salonic-Brașov, programate inițial pentru 18 august 2024 și afectate de această situație, au fost reprogramate pentru luni 19 August. Pasagerii au fost deja informați cu privire la noile detalii.
Vă mulțumim pentru înțelegere!”

FLY LILI: 📢 ANUNȚ IMPORTANT 📢
Dragi pasageri,
Vă informăm că defecțiunea tehnică apărută în această seară la Aeroportul Internațional Brașov a fost complet rezolvată. Menționăm că această problemă nu a fost cauzată de Fly Lili sau aeronavele noastre. Defecțiunea a fost rezultatul unei întreruperi la ROMATSA Arad, care nu mai primea fluxul video de la camerele din turnul de control al aeroportului Brașov.

Toate zborurile Fly Lili programate pentru luni, 19 august 2024, se vor desfășura conform orarului stabilit.
Zborurile FL1015/1016 Brașov-Salonic-Brașov, programate inițial pentru 18 august 2024 și afectate de această situație, au fost reprogramate pentru luni. Pasagerii au fost deja informați cu privire la noile detalii.

Vă mulțumim pentru încrederea și înțelegerea voastră! Fly Lili rămâne dedicată siguranței și confortului fiecărui pasager. ✈️✨
Cu drag, echipa Fly Lili 🛫”

Previous Story

(Video) Bunicuța cu basmaua în vânt, „dând bice” pe trotineta electrică

Next Story

12 persoane rănite într-un accident între Brașov și Buzău