Bacșișul la restaurante, noua modă: „Ospătarul a refuzat 20 de lei. A vrut să-mi dea peste nas că las prea puțin bacșiș”

Last Updated on august 22, 2024 Bacșișul la restaurante, noua modă: „Ospătarul a refuzat 20 de lei. A vrut să-mi dea peste nas că las prea puțin bacșiș” 1
(foto arhiva)

Un client a rămas surprins când un ospătar a refuzat bacșișul, pentru că suma era prea mică. Acesta a povestit cum, după ce a lăsat un bacșiș considerat de el rezonabil, a fost întâmpinat cu o atitudine ostilă la o vizită ulterioară, când suma oferită nu a corespuns așteptărilor ospătarului.

„Într-o zi de joi mă duc cu soția mea să mâncăm la un restaurant (nu dau nume pentru ca nu conteaza), consumăm în jur de 270 de ron în total, am lăsat 20 ron bacsis (am plătit cu cardul nota + bacșișul) și totul a fost ok. Eu nu las bacșiș procentual pentru ca mi se pare o prostie așa ca las în funcție de cat efort a depus pentru noi și cât de bună a fost servirea.

Duminica merg cu soția mea și încă doua persoane la același restaurant și intamplarea face ca suntem serviți de același ospătar. Nota de plata a fost 493 RON și când a venit cu POS-ul ca sa platesc i-am spus sa pună în plus pe card 20 ron ca bacsis deci nota de plata să fie 513 RON. Am plătit cu telefonul și cand mă uit la bon vad 493 RON. L-am întrebat de ce nu a pus 20 ron bacsis cat i-am spus și răspunsul sau a fost ca îi ia statul și banca mult adică 12.5% și nu se merita sa ia bacsis.

L-am întrebat cum vine asta? Dacă îți las 20 de ron și îți ia statul și banca 12.5% tot rămâi cu 17 RON. A spus iar ca nu se merita și mi-a arătat pe nota de plata cu degetul spunand ca de aia sunt puse procentele acolo ca oamenii sa lase bacsis așa cum e recomandat (se referea la recomandările de bacsis de pe nota de plata 7% , 10%, 15%)

Omul a vrut să-mi dea peste nas că las prea puțin bacsis așa ca a refuzat 20 de RON bacșiș asta luand in considerare ca același ospatar a fost foarte ok sa accepte 20 de RON bacsis atunci când nota de plata a fost mai mica în ziua de joi.

Ospatarii s-au facut stapani pe procentele de pe nota de plata și au ajuns sa fie nesimtiti pentru ca au impresia ca li se cuvine 10% din totalul notei de plata. După părerea mea 20 de RON bacșis e chiar decent avand in vedere ca a făcut doar 3 drumuri în total pentru noi.

De acum înainte nu o sa mai las nici măcar 1 RON bacșiș la restaurant”, a relatat un client pe o rețea de socializare.

Previous Story

Brașov. Flavia Boghiu, primul mesaj după ce a născut o fetiță: „O mogâldeață roz cu gura mare/La cât e de hotărâtă, parcă văd că o să organizeze proteste ca taică-su”

Next Story

Braşovenii de la Allview au vândut, până acum, 50 de maşini electrice sub brand propriu. „Ne-am propus ca în 2024 să livrăm 100 de maşini electrice, dar vom depăşi acest prag”