Roberta a murit în braţele medicilor care o resuscitau. Polițista din Brașov va fi înmormântată luni

Last Updated on august 18, 2024  Roberta a murit în braţele medicilor care o resuscitau. Polițista din Brașov va fi înmormântată luni 1

Roberta conducea maşina de poliţie a postului din Hoghiz, acolo unde a fost detaşată imediat ce a absolvit şcoala de subofiţeri de la Câmpina. Era singură în autospecială. Tragedia s-a petrecut la circa 7 kilometri de sediu, într-o curbă periculoasă.

Maşina de poliţie a fost lovită frontal, în plin, de remorca unui camion intrată în derapaj de pe contrasens. Impactul a fost devastator. Maşina de poliţie a fost aruncată în afara şoselei.

Vezi și
“S-a intervenit pentru descarcerarea victimei şi pentru acordarea asistenţei medicale. Se afla în stop cardio-respirator, i s-au aplicat manevre de resuscitare, dar, din păcate, fără rezultat”, spune Lt col Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU BV.
Roberta era din localitatea gorjeană Roşia de Amaradia, unde întreaga comunitate este în şoc de când a aflat vestea.

O fată minunată care şi-a dorit să lucreze în Ministerul de Interne. Reuşise să absolve şcoala de poliţie de la Câmpina. Nenorocirea asta a făcut-o ca în ultima misiune să se despartă de noi toţi. Un înger de fetiţă, cuminte. Se dedicase efectiv acestei profesii”, spune Liviu Citojman, primar Roşia de Amaradia, citat de Observator Tv.

Tânăra va fi înmormântată luni, în satul natal, cu onoruri militare. Sindicaliştii din poliţie reclamă că maşinile vechi nu le oferă protecţie suficientă agenţilor.

Autospecială doar pentru că are acel colant cu poliţia şi girofare. În rest, nu putem să vorbim despre elemente suplimentare de siguranţă care să o fi protejat în cazul acestui impact. Din păcate, nimeni nu înţelege că toate aceste elemente duc evident la o precaritate a modului în care poliţiştii pot să îşi excertite atribuţiile de serviciu. De la dotările autospecialelor, până la uniforme”, a declarat Cosmin Andreica, Sindicatul Europol.

Poliţia Română a cumpărat anul trecut 600 de autoturisme fabricate în Germania, care au costat aproape 20 de milioane de euro. Acestea au ajuns însă mai ales la serviciile de circulaţie din marile oraşe. Şefii din ministerul de Interne au explicat că era nevoie de autoturisme puternice, care să ţină pasul cu bolizii infractorilor. Sindicaliştii mai spun că în mediul rural ajung de cele mai multe ori maşini vechi, care se strică des şi pun în pericol viaţa agenţilor.

Liviu Cotojman, edilul comunei Roșia de Amaradia, a anunțat faptul că înhumarea tinerei va avea loc luni.
Luni, 19 august 2024, cine doreste să participe la conducerea pe ultimul drum a Robertei (polițista noastră decedată în ultima misiune), o poate face cu plecarea de la fostul domiciliu (Dealu Rosu, comuna Rosia de Amaradia), la cimitirul din Rosia de Jos, unde va fi înmormântată cu cinste, prețuire și onor militar.

Primăria Rosia de Amaradia și întreaga comunitate își exprimă pentru familia indoliată, acum în momente de grea încercare și durere nemăsurată, regretul la trecerea în neființă a Robertei Ungureanu.
SINCERE CONDOLEANȚE!

Niciodată nu o vom uita, noi, comunitatea îi vom păstra o eternă amintire. Dumnezeu să o aibă în pază!”, a transmis primarul din Roșia de Amaradia, conform asingorj.ro.

Previous Story

Un turist a scăpat cu viața după ce a fost lovit de trăsnet în munții Făgăraş

Next Story

O bunică de 84 de ani, filmată în timp ce fură un telefon mobil