Compania de frumusețe Avon intră în faliment, după acuzațiile că produsele sale cauzează cancer

Last Updated on august 14, 2024  Compania de frumusețe Avon intră în faliment, după acuzațiile că produsele sale cauzează cancer 1

Vremuri tulburi pentru compania de frumusețe Avon care a decis să își ceară falimentul în urma acuzațiilor conform cărora pudra de talc din produsele sale cauzează cancer, potrivit The Telegraph. Brandul folosește talcul în pudrele de față și fardurile de ochi, în timp ce alte companii folosesc mineralul în produse precum pudra pentru copii, scrie RTV.

Avon, acuzat de folosirea azbestului
Celebrul brand de frumusețe, cunoscut pentru legiunile sale de vânzătoare ușă în ușă, folosește talcul în pudrele de față și fardurile de ochi, în timp ce alte companii folosesc mineralul în produse precum pudra pentru copii.

Avocații susțin că există o legătură între talc și cancer, după ce au acuzat Avon și pentru că a fabricat produse contaminate cu azbest.
Avon a negat în mod repetat afirmațiile, argumentând că „folosește doar talc de calitate cosmetică, care a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”, scrie Stirile Pro Tv.

Decizia companiei de a depune cererea de faliment reflectă cea mai recentă încercare a unei companii internaționale de a lua în considerare falimentul pentru a face față cererilor legale cu privire la talc.

Johnson & Johnson, care a fost lovită de mii de pretenții legale cu privire la talcul din pudra sa pentru copii, a înregistrat, de asemenea, un proces de faliment.

Acest lucru i-ar permite gigantului farmaceutic să transfere orice răspundere din cazurile cu talc presupus cancerigen către o altă filială.

Manevra, care a fost deja respinsă de două ori de un tribunal american, ar consolida toate procesele și ar permite soluționarea lor ca parte a unui singur acord.

Previous Story

Doi tineri morţi, după ce maşina lor a ajuns sub roţile unui TIR. Unul dintre ei abia absolvise liceul

Next Story

Începe „Bran Summer Fest”. Concerte: Damian Bălan, Mario Codreanu, Ansamblul Folcloric Zestrea Branului, Hoinarii Craiului, Dan Ciotoi și Formația Generic, Frații Crețu de la Bran, Piticu, Robert Tudor și Formația Alpin