Brașov. Muzica se întoarce în „Vulcanul stins” de la Racoş, gazda Festivalului Ziua Pietrei

Last Updated on august 13, 2024 Brașov. Muzica se întoarce în „Vulcanul stins” de la Racoş, gazda Festivalului Ziua Pietrei 1

Brașovenii și turiștii sunt invitați la a 7-a ediție a evenimentului „Ziua Pietrei”, care se va desfășura, și de această dată, în același cadru spectaculos al Complexului Geologic Racoș și al Castelului Sükösd-Bethlen.

Evenimentul va avea loc în 17 august și propune noi abordări artistice, anunță echipa de organizare. Printre activitățile de la Castel se numără ateliere de creație, o expoziție cu pagini de istorie și târg de produse locale. Un punct de atracție va fi și instalația interactivă „Hidrosfera în mișcare”, scrie Radio Romania Brasov.

În Complexul Geologic Racoș va fi organizată o excursie ghidată către Vulcanul Stins, unde va loc un concert extraordinar cu artiști ai Operei Naționale București.

După ora 17.00 până după miezul nopții, participanții se vor bucura de o seară astronomică în Vulcanul Stins cu Ucenicul Astronom.

Evenimentul este organizat de Asociația Carpaterra în cadrul proiectului „Vulcanul Racoșului – resursă de dezvoltare culturală”. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov.

PROGRAMUL FESTIVALULUI
Castelului Sukosd-Bethlen
– 10.00 – 18.00 Expoziţie – Pagini de istorie;
– 10.00 – 17.30 Ateliere de creaţie; „Sunt Creativ” – Tablouri cu roci vulcanice şi sedimentare, coordonat de Gaspar Anna Maria – Biblioteca Comunală Racoş; atelier de croşetat cu Gabriela Bularca; tipografia străbunicilor – atelier pentru toate vârstele utilizând tiparniţa de tip teasc cu muzeograful Ovidiu Savu; atelier de pictură coordonat de Hajnalka Gaspar;
– 10.00 – 19.00: Târg de produse locale;
– 10.00 – 16.00: Demonstraţie de olărit cu Moise Theodor Drăghici;
– 14.00 – 16.00: Hidrosfera în mişcare – instalaţie interactivă cu Cristina Bodnărescu, sunet George Urse;
– 17.00 – 18.00 Demonstraţie de dansuri, potrivit bzb.ro.

„Vulcanul stins”
– 16.30 – 18.30: Excursie ghidată către Vulcanul Stins;
– 18.30 – 19.30: Concert extraordinar – soprana Veronica Anuşca, tenorul Liviu Indricău, pianistul Alexandru Burcă (artişti ai Operei Naţionale Bucureşti);
– 17.00 – 01.00 Seară astronomică în Vulcanul Stins cu Ucenicul Astronom, observaţii astronomice, astrofotografie şi ateliere de astronomie – Vulcanul Stins.

Previous Story

Chef Adrian Hădean, despre pepenii românești: „Am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile

Next Story

Brașov. Paradisul Acvatic schimbă programul de Sf. Maria. „Am prelungit programul pentru ca tu să te bucuri de toboganele noastre spectaculoase și de piscinele relaxante”