(Video) Ursoaică cu pui alungată de o mașină de poliție de la tomberoane

Last Updated on iulie 11, 2024 (Video) Ursoaică cu pui alungată de o mașină de poliție de la tomberoane 1

O ursoaică cu doi pui a fost alungată de la tomberoane de polițiști.  Animalul a fugit după ce un echipaj de poliție ajuns în zonă a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase. Localnicii sunt terorizați și spun că nu există zi în care urșii să nu coboare aproape de locuințele lor în căutare de hrană.

Urșii gunoieri au devenit, din nefericire, o obișnuință pentru locuitorii orașului Bușteni. O filmare făcută aseară arată cum o ursoaică cu doi pui iese dintr-un tomberon și o ia la fugă speriată de semnalele unei mașini de poliție ajunsă în zonă, scrie Observatorul Prahovean.

Primarul localității, Mircea Corbu, aflat în concediu, spune că astfel de situații cu urși care dau târcoale blocurilor „nu sunt nimic ieșit din comun”. „MAI mult decât să-i alungăm nu avem ce face. Acum doi ani au fost relocate 9 exemplare, am avut și anul trecut câțiva care au fost mutați, erau considerați agresivi. Anul acesta nu s-a făcut nicio relocare.

Înțeleg spaima oamenilor, mai ales după tragedia de marți. Legea, însă, este foarte permisivă, nu putem face mare lucru. Îi speriem, îi alungăm, dar ei se întorc”, a spus edilul din Bușteni.

”Relocarea nu înseamnă decât că muți problema dintr-un județ în alt județ”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că relocarea urşilor nu dă rezultate.

”Gestionat înseamnă fie împușcat, fie eutanasiat. Pentru că am constatat că metoda relocării pe care o tot aplicăm nu dă niciun fel de rezultate. Și spun asta pentru că, astăzi, am discutat cu gestionarul fondului de vânătoare pe raza căruia s-a petrecut această tragedie, care mi-a spus că în ultimii ani de zile a relocat în alte județe, în alte fonduri cinegetice, în alte zone peste 100 de urși, doar din fondul respectiv de vânătoare.

Asta înseamnă că relocarea nu dă rezultate. Relocarea nu înseamnă decât că muți problema dintr-un județ în alt județ, dintr-un oraș în alt oraș sau în fondul de vânătoare”, a spus ministrul Mediului, citat de G4Media.

Previous Story

Paznicul unui cimitir a cerut 6 lei pentru a lăsa o ambulanţă venită la o urgenţă să plece

Next Story

Canicula. Cățeluș închis într-o maşină, în plină caniculă, cu geamurile închise. 4 pompieri au leșinat din cauza căldurii, în timpul intervenției la un incendiu. „Toţi au fost transportaţi la spital”