(Video) DRDP Brașov, lucrări pe Valea Oltului: „Imaginile arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului”

Last Updated on iulie 9, 2024 (Video) DRDP Brașov, lucrări pe Valea Oltului: „Imaginile arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului” 1

Autoritățile au închis Valea Oltului pentru circulația auto iar DRDP Brașov arată și de ce. Într-un video postat pe Facebook, cei de la DRDP Brașov arată cum se desfășoară lucrările.

A început a doua zi de lucru pe Valea Oltului. Cele 8 echipe mobilizate de constructor excavează și taie arborii în continuare în imediata apropiere a drumului național.

Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis DRDP Brașov pe Facebook, conform Sibiu100.

Grindeanu îl contrazice pe Ciolacu: Nu se poate lucra noaptea, prin pădure, pe Valea Oltului
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat la Antena 3 CNN cum s-a ajuns la decizia de a restricționa circulaţia rutieră pe Valea Oltului timp de o lună, pe timpul zilei. Mai mult, el a explicat şi de ce recomandarea premierului de a se lucra noaptea în acea zonă nu este posibilă.

(Video) DRDP Brașov, lucrări pe Valea Oltului: „Imaginile arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului” 2 (Video) DRDP Brașov, lucrări pe Valea Oltului: „Imaginile arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului” 3 (Video) DRDP Brașov, lucrări pe Valea Oltului: „Imaginile arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului” 4

“Vin cele două loturi extrem de dificile de la Boiţa la Cornetu şi de la Cornetu la Tigveni, care, de fapt, traversează zona cea mai dificilă din Valea Oltului. Pe unul din acele loturi de la Boiţa la Cornetu trebuie să se facă defrișări pe vreo 36 de hectare de pădure. 10 hectare din acestea sunt în adiacența carosabilului cu înălțimi variind până la 70-80 de metri deasupra carosabilului. Lucrările poţi să le faci doar pe parcursul zilei. Nu există să te duci în pădure, prin munți, la 100 de metri deasupra carosabilului şi să lucrezi noaptea. Nu se poate aşa ceva.Pui în pericol viaţa celor care fac aceste lucrări.

De ce am ales iulie-august? Pentru că este perioada pe care o putem folosi la maximum, şi nu riscăm un an de zile. Eu nu îmi permit să întârzii un an de zile. Următoarea fereastră de oportunitate ar fi în mai-iunie anul viitor. Poate mulţi care ar fi fost în locul meu ar fi luat decizia să amâne că sunt alegeri. Nu cred că este decizia corectă.

Decizia nu a fost luată peste noapte. Am cerut părerea la multe companii private dacă se pot face lucrări de acest tip. Dacă vrei să pui în pericol…că nici zece autostrăzi nu sunt mai importante decât viaţa unui om.

Toţi au recomandat această modalitate. Se lucrează maxim, se închide, se curăță şi se dă drumul circulației de la ora 20:00 la 06:00 dimineaţa. Sunt 8 echipe care lucrează pe cele 10 hectare care sunt în adiacența carosabilului. Deci nimeni nu îşi asumă să facă lucrări de acest tip sub trafic. Ştiu că este o decizie care provoacă nemulțumire, dar nu există altă soluţie dacă vrem să avem autostrăzi în România”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN.

Declarația lui Sorin Grindeanu vine după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că intenţionează ca o parte din lucrările de pe Valea Oltului să se facă noaptea.

„Nu este un protest pe Valea Oltului, este un disconfort. Am văzut nişte imagini că au căzut nişte stânci. Totuși, viaţa este prioritară, ca şi în cazul drogurilor. Cred că dreptul la viaţă este primul drept pe care îl avem”, a spus, luni, şeful Executivului.

„Împreună cu domnul Grindeanu, analizăm ca parte din lucrări să se facă pe timpul nopţii, dar ele trebuie făcute, era evident că se va crea un disconfort. Nu putem risca viaţa şoferilor, să pice stânci pe ei”, a mai spus premierul Ciolacu.

Cât despre închiderea circulaţiei pe timpul zilei, el a precizat că era evident că se va crea un disconfort, dar că nu putem risca viaţa şoferilor, să pice stânci pe ei.

Previous Story

Mihaela, după 20 de ani de muncă în Italia: „Am rămas surprinsă că oamenii din Brașov nu au gratii la geam”

Next Story

Brașoveanca de 42 de ani, dispărută după ce și-a făcut un cont pe o aplicație de întâlniri, este de negăsit. „De ce și-ar lăsa florile rămase de la mama noastră, care a decedat, să se usuce?”