Video Brașov. Mistreți la păscut în Noua. Trei ursuleţi s-au urcat într-un cireş şi au început să plângă după ursoaică, în Mureş

Last Updated on iulie 3, 2024

Video Brașov. Mistreți la păscut în Noua. Trei ursuleţi s-au urcat într-un cireş şi au început să plângă după ursoaică, în Mureş 1

Brașovenii trebuie să se obișnuiască cu prezența porcilor mistreți, așa cum s-au obișnuit și cu prezența urșilor. Prea multe blocuri spre pădure sau prea multe animale sălbatice în pădure?

Conviețuirea om-animal în cartierul brașovean Noua a atins cote nebănuite. Căprioarele umblă prin curțile oamenilor, mai apare și câte un urs, dar cei mai prezenți sunt mistreții. Care, mai nou, nu mai fug din calea oamenilor, ci își văd liniștiți de păscut sau umblat pe la tomberoanele de gunoi, scrie Biz Brașov.

Imaginile de mai jos sunt filmate în această dimineață, în zona verde de lângă lacul Noua.

Abandonaţi de mama lor speriată, trei ursuleţi s-au urcat într-un cireş şi au început să plângă după ea, în Mureş
Momente dureroase pentru trei ursuleţi. Animăluţele au ieşit la plimbare împreună cu mama lor, prin localitatea Hodac din județul Mureș, când ursoaica, care era la prima ei experienţă de părinte, s-a speriat de o maşină şi a fugit în pădure, abandonându-şi micuţii.

Video Brașov. Mistreți la păscut în Noua. Trei ursuleţi s-au urcat într-un cireş şi au început să plângă după ursoaică, în Mureş 2 Video Brașov. Mistreți la păscut în Noua. Trei ursuleţi s-au urcat într-un cireş şi au început să plângă după ursoaică, în Mureş 3

La rândul lor, temători şi panicaţi, ursuleţii s-au urcat într-un cireş de unde au început să plângă după mama lor. Ursoaica însă nu s-a mai întors. Frica a făcut-o să îşi uite instinctul matern. Aşa au fost descoperiţi micuţii de către localnici la primele ore ale dimineţii, scrie Observator TV.

Abandonaţi de mamă, salvaţi de oameni
Oamenii au sunat la 112, iar un reprezentant ONG a venit să tranchilizeze ursuleţii. Unul dintre ei a fost dat jos din cireş fără să mai fie adormit, în timp ce doi au trecut pe malul pârâului Gurghiu. Unul a fost tranchilizat, iar celălalt a trecut înot și a fugit în pădure către Ibănești.

Cei doi ursuleţi care au fost salvaţi au fost duşi la rezervaţia destinată puilor abandonaţi din Bălan, care este singurul de acest fel din România şi Europa. Acolo, cei doi vor fi alimentați cu drona pentru a nu intra prea mult în contact cu oamenii.

Previous Story

(Video) Tragedii trase la indigo în Braşov. Doi prieteni s-au ciocnit frontal cu motocicletele. Anul trecut, în acelaşi loc, doi tineri au murit intr-un accident identic

Next Story

Brașov. Te opresc hoţii pe stradă. Un tânăr de 19 ani a fost prins după ce a încercat să jefuiască o femeie