Last Updated on iulie 26, 2024
Un tânăr de 16 ani a murit după ce a făcut baie într-o piscină. Medicii l-au diagnosticat cu insolație și l-au trimis acasă.
Sorin Nazîru juca fotbal de la şapte ani. Era portarul echipei de juniori de la CSM Rîmnicu Sărat după ce fusese un timp la Dinamo. Visa la o carieră în fotbalul mare, iar antrenorii îi dădeau speranţe. Drumul lui s-a oprit, însă, după ce a făcut baie într-o piscină din Râmnicu Sărat. Câteva ore mai târziu, a început să se simtă rău. Îl durea capul şi ameţea.
“Se tot vaita ca i-a amorțit mana dreapta si se bătea peste mana dreaptă ca tot ii amorțea. Nu putea sa stea nici in picioare, nici sa se miște, sa facă absolut nimic”, spune Alice Nazîru – sora fotbalistului.
“A fost diagnosticat cu insolatie si in urma tratamentului a fost externat cu stare generala buna”, spune Alexandru Boteanu, purt. de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.
Sorin se simţea, însă, din ce în ce mai rău. După trei zile, s-a întors la spitalul unde fusese deja consultat.
Pentru că era în stare gravă, adolescentul a fost transferat de medicii din Râmnicul Sărat aici, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. Doctorii au făcut tot ce au putut pentru el, dar tânărul fotbalist a murit la două zile după ce fusese internat.
Antrenorul adolescentului nu înţelege cum şi-a pierdut un fotbalist promiţător în doar câteva zile.
“Cred ca este singurul copil pe care nu l-am avut niciodata bolnav, niciodata nu a luat antibiotic. Se pregatea foarte bine, acum era in vederile antrenorului de seniori, chiar astazi trebuia sa debuteze la echipa mare”, spune Sorin Bodoc – antrenorul lui Sorin.
Bazinul a fost închis de Protecția Consumatorului
Sora lui Sorin crede că pe adolescent l-a răpus o bacterie luată din piscină. Protecţia Consumatorilor Buzău s-a autosesizat, a făcut control acolo, şi a închis bazinul după ce a găsit nereguli.
“Calitatea apei nu era una foarte buna, apa nu era limpede. Pe marginile bazinului, cat si in interior se putea observa pete verzi care se datoreaza lipsei suficiente de clor ce duce la formarea algei. Unitatea nu detine buletin de analiza pentru apa din piscina”, spune Romică Gavrilă – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
„Apa din incintă nu era limpede, la data și ora controlului, putând fi observate pe pereții laterali o dungă verde, iar pe fundul piscinei, pe alocuri pete verzi, acestea fiind formate ca urmare a dezvoltării algelor în apa din piscină. Controlul a fost extins și la unitatea de alimentație publică, unde au fost constatate mai multe nereguli:
• utilizarea de produse și servicii nesigure, prin folosirea unor produse alimentare pentru care nu se putea stabili data procesării și încadrarea în data limită de consum
• utilizarea unui mijloc de cântărire neomologat și neverificat metrologic.
Ca urmare, comisarii din cadrul CJPC Buzău au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei și 1 avertisment, pentru folosirea cântarului neomologat, și, totodată, au dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii pentru piscină până la remedierea tuturor deficiențelor”, mai spiun cei de la Protecţia Consumatorilor, conform Viva.
Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică vor preleva probe de apă din piscină ca să o analizeze. Cauza decesului va fi stabilită după autopsie.