Un copil a murit după ce i-a căzut o poartă de fotbal în cap

Last Updated on iulie 22, 2024 Un copil a murit după ce i-a căzut o poartă de fotbal în cap 1

Un copil de 8 ani a murit pe stadion după ce bara unei porţi de fotbal a căzut peste el. Pe terenul de fotbal erau mai mulţi copii, iar doi dintre ei s-au agăţat de bara porţii, moment în care aceasta s-a desprins şi l-a lovit pe băiatul de 8 ani în cap, scrie Antena 3.

“Un copil de 14-15 ani s-a suit pe poartă, s-a jucat cu poarta. Copiilor li s-a spus să nu se urce pe poartă. El când a văzut că poarta cade a încercat să fugă, s-a împiedicat”, explică unchiul băiatului din localitatea Vama, județul Suceava, citat de Observator.

Familia e distrusă, e complet distrusă. Nu ştiu dacă mai realizează ce vorbeşte, cum poate…nu ştiu“, mărturisește o altă rudă. Pentru că nu reuşeau să-l trezească, ceilalţi copii au fugit la casa prietenului lor. Cum fiecare secundă era vitală, tatăl băiatului nu a mai aşteptat sosirea medicilor. “L-a apucat şi l-a luat pe braţe că ambulanţa nu vine. L-a luat în braţe, l-a pus în maşină şi au mers şi i-a întâmpinat pe drum”, povestește ruda copilului. Însă, la scurt timp după ce ajuns pe mâinile salvatorilor, inima băiatului a cedat.

Atât rudele băiatului, cât şi localnicii spun că cei mici sunt puşi în pericol zi de zi pe terenul de sport.
“Administratorul stadionului de aici trebuia să ia măsuri de prima dată. Porţile puse una în cealaltă pentru antrenament. Când venea el, era în măsură, le punea acolo, le asigura şi jucau copiii”, a declarat un prieten de familie.

Primarul comunei Vama, Nicolai Baltag, a precizat că porțile de mici dimensiuni, folosite pentru antrenamente sau jocuri pe jumătate de teren, nu aveau un sistem de prindere corespunzător.

Le-am cumpărat acum maximum doi ani. Din ce am înțeles de la antrenorul care se ocupă de copii, se pare că sistemul de prindere al acelor porți nu era corespunzător și de aici s-ar fi produs nenorocirea. Dar nu ne putem pronunța noi, ci lăsăm poliția să stabilească totul. Noi am pus la dispoziție filmările de pe camerele de supraveghere și așteptăm concluziile, iar dacă va mai fi nevoie și de alte documente sau informări vom colabora cu poliția. Stadionul era deschis și avea acces oricine, iar faptul că s-a întâmplat ce s-a întâmplat nu poate decât să ne mâhnească”, a spus primarul Nicolai Baltag, conform Hotnews.

Previous Story

Urs fugărit de polițiști pe Transfăgărășan. Altul este alungat aproape în fiecare seară, dar revine pentru a căuta hrană, în Bușteni

Next Story

Poiana Brașov. Un urs a răsturnat o remorcă şi a avariat o maşină. Urs filmat „la cules” de porumb într-un lan dintre Ghimbav și Codlea