Un bărbat a mers la BNR cu un teanc de bancnote arse pentru a le schimba. A primit contravaloarea banilor. Explicația BNR

Last Updated on iulie 12, 2024 Un bărbat a mers la BNR cu un teanc de bancnote arse pentru a le schimba. A primit contravaloarea banilor. Explicația BNR 1

Un român a mers la BNR cu un teanc de bancnote arse pentru a le schimba. Bărbatul le-a explicat angajaţilor că şi-a ţinut economiile în sobă, care au luat ubn pic foc.

Banca Naţională a României a publicat pe Instagram mai multe imagini cu teancuri de bancnote de 100 şi 200 de lei extrem de deteriorate, pe care un bărbat le ţinea în sobă. Angajaţii au decis totuşi să îi schimbe banii cu unii noi deoarece “prezentau elemente de identificare şi, chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață”.

Bancnotele din imagine au fost păstrate, cu scopul economisirii, în sobă 🔥! Posesorii le-au adus la sediul uneia dintre sucursalele BNR pentru a fi schimbate. Întrucât în urma verificării bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, si anume:
✅ prezentau elementele de identificare 🔍 (seria și numărul)
✅ chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață,

Operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, iar contravaloarea lor a fost restituită integral 💯! Voi unde vă păstrați economiile?” este mesajul publicat de BNR, pe Instagram.

Haz de necaz la postarea BNR
Internauții au făcut haz de necaz pe tema acestui subiect, minunându-se cum s-a ajuns ca banii să fie arși sau ascunși: „În sobă? Pe bune? În ce secol trăim?… Am avut și bunici la țară și cu sobă și cu wc afară, dar totuși să ascunzi banii în sobă, e la mintea cocoșului că se vor topi de la căldură…. Probabil cineva nu a știut și a încercat să aprindă focul pentru ceva anume… Mare chestie, bine că a avut ce pune în sobă…”.

Alții și-au amintit despre cazuri similare: „La mine stă o doamnă în vârstă și zgârcită, a ascuns de soțul ei bani în sobă, toamna târziu bătrânul a prins focul și bătrâna era să facă infarct când a văzut focul în sobă! Așa se întâmplă când te zgârcești în viață!”.

Unii au răspuns și întrebării BNR și au menționat fie că-și păstrează „economiile în congelator”, pentru a avea „bani gheață”, fie în conturi bancare, ca să se bucure și de dobândă, scrie Adevarul.

Previous Story

Brașov. De luni, se desființează banda de autobuze de pe Lungă (sens Bartolomeu), este oferită autoturismelor. Autobuzele de pe liniile 5, 14, 24, 28  vor circula pe strada De Mijloc

Next Story

Strigătele Dianei la urs au fost auzite de un martor pe munte. Femeia avea două fetițe de 7 și 5 ani după ea.  “Eu am auzit-o doar pe fată strigând la urs”