Tânărul care a omorât un băiețel cu mașina, zâmbăreț la audieri. Bărbatul care i-a dat autoturismul: „Eu am dat maşina la reparat, atâta tot”

Last Updated on iulie 30, 2024 Tânărul care a omorât un băiețel cu mașina, zâmbăreț la audieri. Bărbatul care i-a dat autoturismul: „Eu am dat maşina la reparat, atâta tot” 1

Doi fraţi de 7 şi 9 ani au fost spulberaţi în parcarea unui parc de un adolescent teribilist. Deşi nu are permis, tânărul de 17 ani a urcat la volanul unei maşini, a pierdut controlul şi a lovit patru maşini parcate. Copiii au fost pur şi simplu zdrobiţi de autoturismele lovite, iar accidentul a avut loc chiar sub ochii mamei lor. Băiatul de 9 ani a murit pe loc, iar fetiţa de 7 ani este în stare gravă.

Copila a fost operată de urgenţă, iar medicii de la Grigore Alecsandrescu s-au chinuit, într-o intervenţie de 9 ore, să-i salveze piciorul. Şoferul vinovat a fugit după impact, dar s-a predat şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Maşina ar fi fost primită de la un amic pentru a da câteva ture prin cartierul Pantelimon din București.
Am dat maşina să mi-o repare, că aveam toba de reparat, şi l-am trimis pe nepotul meu cu băieţaşul ăsta şi ce s-a întâmplat acolo… am rămas şocat, nu. Nu îmi vine să cred că eu am dat maşina la reparat, atâta tot!”, a povestit proprietarul mașinii.

Fetiţa de 7 ani a ajuns direct pe masa de operaţie. Fratele ei, în schimb, nu a mai avut nicio şansă.
Pe băiat am înţeles că l-au resuscitat vreao 40 de minute, dar nu… Pe băiat l-a resuscitat, dar şi pe fată… I-a prins între maşini am înţeles. Cică e în stare critică. Că i-a sfâşiat un picior sau ceva de genul…Şi e lovită şi la cap”, a spus un martor.

Tânărul s-a predat într-un final, la o secţie de poliţie. O echipă Observator l-a filmat înainte de intrarea la audieri. Şocant, în loc de remuşcări, adolescentul afişează o atitudine relaxată.

Adolescentul care a provocat accidentul mortal a fost dus la reconstituire şi apoi audiat la Brigada Rutieră până târziu în noapte. Anchetatorii trebuie să refacă acum puzze-ul tragediei şi să desluşească întreg misterul din jurul gestului inconştient al individului.

Conform Digi24.ro, în momentul în care a intrat în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, băiatul ar fi avut o viteză de 30-40 km/oră.

Acesta a fost testat cu aparatele alcooltest şi drugtest, rezultatele indicate fiind zero, respectiv negativ“, a declarat Andra Arsintescu, de la Brigada Rutieră.

Individul de 16 ani şi-a petrecut noaptea în arest
Pe numele lui sunt patru capete de acuzare – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis. Potrivit unor surse din anchtă, face parte din Clanul Burtea, zis “Brătienii”, anchetaţi în repetate rânduri pentru furturi şi afaceri ilegale cu fier vechi.

Familia tânărului teribilist îl apără.
“E puşti de 16 ani şi jumătate. S-a urcat la volan să se plimbe. Dumneavostră nu aţi fost începător?E un copil, ne pare rău!”, spun rudele.
“Nu e vinovat! Nu vrem să vorbim!”, spune şi sora şoferului de 16 ani.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Fly Lili revine cu patru destinații

Next Story

Brașov. „Cimitirul verde”, avizat de Comisia de circulaţie a municipiului