Purpura fulminans. Băiețel de 2 ani, mort la spital. Părinții micuțului acuză medicii de neglijență

Last Updated on iulie 16, 2024 Purpura fulminans. Băiețel de 2 ani, mort la spital. Părinții micuțului acuză medicii de neglijență 1
(foto arhiva)

Moarte fulgerătoare pentru un băiețel de doar 2 anișori, weekendul trecut. Părinții acestuia sunt revoltați de comportamentul medicilor care au „avut grijă” de cel mic și lansează acuzații grave. În acest caz a intervenit și poliția, care a deschis o anchetă în acest sens.

Drama familiei a început vineri, 12 iulie. Potrivit părinților îndurerați, băiețelul lor a făcut febră la orele dimineții. Panicați, aceștia au sunat de urgență la 112, iar copilul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Familia mai spune că, odată ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului, copilul a fost inspectat doar vizual inițial. Medicii ar fi constatat că nu e nimic grav, urmând ca cel mic să primească diagnosticul de roșu în gât și necesitatea de a fi consultat și de un ORL-ist.

Cele spuse de medicii de la UPU nu au fost, însă, în acord cu realitatea pentru că, spre după-masă, copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău. A făcut din nou febră, iar mama lui l-a readus la UPU. Abia în acel moment, medicii au ajuns la concluzia că cel mic ar putea avea meningită. Copilul a fost internat pe secția de Terapie Intensivă, însă tratamentul de specialitate nu a mai dat niciun rezultat. Băiețelul s-a stins peste doar câteva ore.

Până pe la ora 20.00, medicii de la urgențe nu i-au făcut analize. Copilul a avut erupții întâi în zona genitală, care apoi s-au extins. Micuțul a început să se învinețească. Medicii de la ATI au coborât și și-au dat tot interesul, tot respectul pentru efortul lor, le-au spus celor din UPU să îl trimită cât mai repede sus, să nu îl mai țină fără să intervină. Vă dați seama cum arăta copilul, doar părul blond i-a mai rămas, în rest s-a învinețit complet”, a declarat unul dintre membrii familiei pentru publicația Tion.

În replică după acuzațiile familiei îndoliate, reprezentanții Spitalului Louis Țurcanu spun că băiețelul în vârstă de 2 ani a avut o infecție cu o evoluție rapidă, greu de diagnosticat.

Copilul a avut purpura fulminans, o boală infecțioasă greu diagnosticabilă, cu evoluție rapidă, de câteva ore. Medicii de la urgențe i-au făcut toate analizele și s-au făcut toate demersurile pentru salvarea pacientului”, a declarat medicul Mihai Gafencu, conform RTV.

Polițiștii din Timișoara au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii acestui eveniment.

Previous Story

Clima din Brașov va fi ca cea din Italia, vara mai cald cu 7.5 grade Celsius, iarna mai cald cu 5.7 grade Celsius

Next Story

Salvamont Brașov, despre urși: „ 90% dintre persoanele care ne-au apelat, prin 112 sau direct pe telefonul din dispecerat, nu știau cum să reacționeze în cazul întâlnirii cu animalele sălbatice”