Piloţii TAROM s-au făcut bine peste noapte, după ce au fost „trataţi” cu salarii mai mari. Cât vor câştiga după greva mascată

Last Updated on iulie 9, 2024 Piloţii TAROM s-au făcut bine peste noapte, după ce au fost "trataţi" cu salarii mai mari. Cât vor câştiga după greva mascată 1

Compania TAROM crește pierderile după greva mascată a piloților și va cere mai mulți bani de la Guvern, doar pentru ca unii să se simtă bine că au o companie românească. Cu datorii de 1 miliard de lei.

Spre deosebire de haosul de ieri, orarul zborurilor TAROM a revenit la normal. Asta după ce conducerea TAROM s-a aşezat ieri la masă atât cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cât şi cu reprezentanţi ai personalului. Discuţiile au durat până târziu în noapte. Potrivit unor surse, totul s-a încheiat după ce s-au promis majorări salariale de până la 1.500 de euro, anunță Observator Tv.
Banii vor fi oferiţi în tranşe. De asemenea, va fi mărită şi diurna externă pentru piloţi cu până la 250 de euro şi pentru copiloţi până la 200 de euro.

Au mai fost ceva probleme dis de dimineaţă cu zborurile interne din Iaşi, Baia Mare şi Suceava ce trebuiau să aterizeze pe Otopeni. Dar vorbim despre zboruri retur ale zborurilor anulate de ieri. Potrivit unor surse, negocierile vor continua la sediul TAROM. Cursele ale căror echipaje s-au declarat inapte pentru zbor vor intra în programul normal, piloţii fiind înlocuiţi.

Peste 10.000 de pasageri afectați
Doar ieri peste 10.000 de oameni au aflat că zborurile lor sunt anulate cu numai câteva zeci de minute înainte de decolare, scrie Adevarul. Haosul a pornit după ce 30 de piloți și copiloți s-au declarat „ inapți din punct de vedere medical” pentru a zbura. În realitate, a fost o formă mascată de protest, pentru a cere salarii mai mari.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Piloţilor de Linie din România (SPLR), protestul de luni s-a vrut a fi un semnal de alarmă asupra condiţiilor actuale de muncă şi managementului deficitar din companie.

„Piloţii au tras un semnal puternic de alarmă, protestând împotriva condiţiilor actuale de muncă şi a managementului deficitar din companie. Această acţiune este un semnal de alarmă, având în vedere că numeroase aspecte critice, inclusiv cele legate de siguranţa pasagerilor, au fost ignorate prea mult timp. (…) Această întrerupere a activităţii, deşi necesară, este regretabilă pentru pasagerii noştri. Înţelegem inconvenienţele cauzate şi ne exprimăm regretul pentru disconfortul şi discontinuitatea pe care le resimt, acesta fiind şi unicul motiv pentru care demersurile noastre au apărut în al 12-lea ceas. Acţiunile noastre sunt motivate de dorinţa de a îmbunătăţi siguranţa şi calitatea serviciilor oferite, asigurând un mediu de lucru sigur şi demn pentru echipajul nostru”, se spune în comunicatul sindicaliștilor.

Previous Story

„Ne cam încurcă”: Satul în care toți locuitorii au același nume, Țepeș. Și-au pus porecle ca să se deosebească între ei

Next Story

Video Brașov. Un șarpe pe Republicii, printre mesele de pe terase