Patru persoane au suferit atacuri de panică după ce au întâlnit o ursoaică cu pui în Bucegi

Last Updated on iulie 14, 2024 Patru persoane au suferit atacuri de panică după ce au întâlnit o ursoaică cu pui în Bucegi 1

Patru persoane au dat nas în nas cu realitatea și au ales să facă atac de panică și să cheme Salvamontul după ce au întâlnit o ursoaică cu pui. În lumea lor fantastică au crezut că pot evita urșii, în cea mai densă zonă din România. Avertisment pentru cei care continuă să creadă că mersul pe munte este un drept și urșii trebuie să se ferească altfel vor fi împușcați de autorități. Dar cine să le explice la urși că trebuie să fugă de turiștii care au dreptul constituțional de a se plimba când vor pe munte?

Salvamontiștii brașoveni și prahoveni au avut sâmbătă o zi plină de intervenții în diferite locații montane. La Predeal și Cabana Caraiman, echipele de salvatori montani din Prahova, alături de colegii lor din Brașov și Predeal, au asigurat asistența de specialitate la competiția de alergare montană Predeal Forest Run, având patru intervenții pe parcursul concursului desfășurat în Bucegi, scrie Monitorul Expres.

De asemenea, la Cabana Caraiman, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în cazul unui turist care a suferit o criză de hipertensiune arterială și un atac de panică în timpul evenimentului Stradivarius. Bărbatul a fost transportat până la Piatra Arsă.

La Azuga, două intervenții au fost necesare pentru a acorda ajutor unor adolescenți care au suferit fracturi ale membrelor superioare în urma unor căzături pe traseele de mountain-bike. Salvamontiștii au solicitat și sprijinul elicopterului de la POA Brașov pentru a recupera un turist cu fractură la membrul inferior de pe Valea Morarului. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Intervențiile au continuat și după ora 22:00. Într-un caz, salvamontiștii au intervenit pentru a gestiona o persoană recalcitrantă, aflată sub influența băuturilor alcoolice, în zona Cabana Caraiman-Babele, apelul venind prin 112. Echipa de serviciu de la Baza Baba Mare a răspuns acestei sesizări.

Tot în acea noapte, echipajele au urcat din nou pe munte pentru a salva patru persoane care au suferit atacuri de panică după ce au întâlnit o ursoaică cu pui pe traseul Șaua Baiului-Cabana Gura Diham. Grupul a fost recuperat de patru salvatori montani din Bușteni.

Aproape 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, dintre care șase au fost transportate la spital
Aproape 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore de salvamontişti, transmite G4Media.

Potrivit Salvamont România, în ultimele 24 de ore, s-au primit la Dispeceratul Naţional 48 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe au fost solicitări pentru Salvamont Judeţul Braşov, Salvamont Predeal, Salvamont Prahova, Salvamont Neamţ şi Salvamont Argeş.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 46 de persoane. Dintre acestea, 6 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi 2 au fost duse cu elicopterul SMURD la spital. Una dintre acţiuni a fost prin troliere, se arată duminică dimineaţă pe pagina de Facebook a Salvamont.

Totodată, s-au primit şi 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Previous Story

Șefa ANM, Elena Mateescu, a anunțat ce urmează după „cea mai călduroasă săptămână”. Cum va fi vremea la Brașov

Next Story

Tată și fiică, morți după ce au intrat în apă să se răcorească. Bărbatul a reușit să își salveze fiul, înainte de a pieri alături de fată