Pana Microsoft. Wizz Air roagă clienţii să ajungă la aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de zboruri

Last Updated on iulie 19, 2024 Pana Microsoft. Wizz Air roagă clienţii să ajungă la aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de zboruri 1

La nivel mondial, utilizatorii de Microsoft Windows s-au confruntat cu probleme serioase în ceea ce privește funcționarea sistemului de operare. La deschiderea computerelor apărut „ecranul albastru al morții”, notează Mashable. La scurt timp, compania lui Bill Gates a anunțat că se lucrează pentru remedierea problemelor.

Wizz Air roagă clienţii să ajungă la aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de zborurile programate în cursul zilei de vineri.
Sunt aşteptate potenţiale perturbări din cauza întreruperii continue a sistemului IT global al unei terţe părţi. Astăzi, la fel ca toate companiile aeriene, Wizz Air se confruntă cu dificultăţi tehnice extreme cauzate de întreruperea sistemelor IT globale ale unei terţe părţi. Clienţii Wizz Air se pot confrunta cu perturbări în întreaga reţea, serviciile de pe website şi aplicaţiile mobile fiind temporar indisponibile”, a transmis, vineri, Wizz Air, într-un comunicat de presă, conform stiripesurse.ro.

Compania recizează că mai multe servicii online nu sunt disponibile în prezent:

Website-ul şi aplicaţia mobilă Wizz Air;
Sistemul de rezervare;
Sistemul de check-in online şi afişarea cărţii de îmbarcare;
Centrele de contact – rezervări noi şi modificări ale celor existente.
„În timpul întreruperii serviciilor, este oferit check-inul gratuit la aeroport. Prin urmare, sfătuim pasagerii să ajungă la aeroport cu cel puţin 3 ore înainte de ora de plecare programată pentru a avea suficient timp pentru check-in, controlul de securitate şi eventuale proceduri de sănătate sau de siguranţă specifice fiecărui aeroport.

Vă mulţumim pentru înţelegerea acordată în timp ce ne confruntăm cu efectele întreruperii sistemelor IT globale. Echipa Wizz Air face tot posibilul pentru a minimiza perturbările pentru clienţii noştri”, a mai transmis compania.

Problema anunțată de Microsoft
Microsoft semnalează vineri o pană de serviciu majoră a serviciilor Microsoft 365, care afectează întreprinderi şi utilizatori din întreaga lume.

„Achetăm cu privire la o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accede la diverse aplicaţii şi servicii Microsoft 365”, anunţă multinaţionala americană într-un comunicat publicat vineri dimineaţa. Aeroporturile din Sydney şi Berlin, companii aeriene ca Delta Airlines, American Airlines şi United au anunţat vineri o perturbare foarte puternică a serviciilor lor.

Mai multe companii aeriene de pe glob au fost afectate
Marile companii aeriene americane, inclusiv Delta, United şi American Airlines, şi-au suspendat vineri devreme toate zborurile din cauza unei probleme privind comunicaţiile, potrivit Federal Aviation Administration, relatează Antena3.

Toate zborurile, „indiferent de destinaţie”, au fost blocate din cauza „problemelor cu comunicaţiile”, a declarat FAA într-o notificare către companiile aeriene.

Consemnarea la sol a avioanelor vine după ce o întrerupere majoră a Microsoft a blocat la sol joi pentru ore întregi aeronave ale companiei americane low-cost Frontier Airlines, într-un incident care pare să fi fost rezolvat. Alţi competitori, precum Allegiant şi SunCountry, au declarat, de asemenea, că au dificultăţi, inclusiv cu operaţiunile de rezervare online, facturare şi management al călătoriilor, relatează presa locală.

Traficul aerian a fost suspendat vineri dimineaţă şi pe aeroportul Berlin-Brandenburg din cauza unor probleme tehnice, a informat presa germană.

„Din cauza unei defecţiuni tehnice, există întârzieri la facturare. Operaţiunile de zbor sunt suspendate până la ora 10:00 (08:00 GMT)”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului pentru ziarul Bild, fără a oferi mai multe detalii.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate hub-uri din Europa, este afectat de pana informatică globală, a declarat vineri un purtător de cuvânt.

„În prezent, există o pană informatică mondială. Întreruperea are un impact asupra zborurilor de la şi către Schiphol. Impactul este în prezent în curs de cartografiere”, a transmis Aeroportul Schiphol într-un comunicat în care a adăugat că nu este încă clar câte zboruri au fost afectate.

Se ştie însă că au fost afectate aeroportul Eindhoven din sudul Olandei, compania aeriană Transavia şi spitale olandeze.

Operaţiunile aeriene ale Air France sunt „întrerupte la anumite escale”, din cauza unei pene informatice uriaşe care afectează multe companii din întreaga lume, a anunţat vineri compania aeriană, citată de AFP.

Zborurile aflate deja în desfăşurare nu sunt afectate, a adăugat compania, fără a specifica la ce destinaţii se întâmpină probleme. Zborurile cu plecare şi sosire pe aeroporturile pariziene Roissy-Charles de Gaulle şi Orly, principalele puncte de intrare în Franţa pentru Jocurile Olimpice, funcţionează normal, potrivit site-ului grupului ADP, operatorul aeroporturilor pariziene.

Toate aeroporturile spaniole se confruntă cu „perturbări” din cauza penei informatice globale, a anunţat vineri Aena, cel mai mare operator aeroportuar din lume după numărul de pasageri.

„Din cauza unui incident la sistemul informatic, au loc întreruperi în sistemele Aena şi în aeroporturile reţelei din Spania”, indică grupul, care raportează posibile „întârzieri” într-un mesaj pe o reţea socială.

Acest „incident tehnic global afectează în principal punctele de check-in şi de informare a pasagerilor”, precizează Aena, care a informat că efectuează anumite operaţiuni „cu ajutorul sistemelor manuale” în aşteptarea remedierii acestei defecţiuni.

Previous Story

Actrița Mirela Oprișor: “Eram o fată simplă de la Brașov. Au fost şi perioade mai grele, a fost sărăcie, mâncam pe datorie. Am muncit, vindeam haine”

Next Story

Un tren privat spre Brașov a fost lovit de o locomotivă în Gara de Nord. 8 persoane transportate la Spital