O tânără de 19 ani a murit după ce a fost atacată de un urs pe Jepii Mici

Last Updated on iulie 9, 2024 O tânără de 19 ani a murit după ce a fost atacată de un urs pe Jepii Mici 1

Marți după amiază, un apel la 112 al unui turist anunța un atac al unui urs asupra unei turiste, în zona Cascadei Caraiman – Jepii Mici din Bușteni. Deși rapidă, intervenția salvatorilor a fost tardivă.

Imediat după apel, salvamontiștii din Bușteni, secondați de jandarmii montani, au început operațiunea de căutare a victimei ursului.
Apelantul precizase că animalul sălbatic ar fi atacat-o pe fată, apoi a târât-o într-o zonă unde nu a mai putut fi văzută, scrie Observatorul Prahovean.

Tânăra din București era în excursie cu un prieten, când a fost atacată. Atât ea cât și băiatul care o însoțea au apucat să sune la 112.
El a reușit să se salveze și era în stare de șoc atunci când salvamontiștii și jandarmii au ajuns acolo. Înşfăcată de urs, fata de 19 ani ieșise din raza lui vizuală și nu mai răspundea la telefon. În cele din a fost observată, la 100 de metri sub potecă.
Ursul este la 10 metri distanță și îi pune în pericol pe cei care trebuie să recupereze trupul, scrie Stirile Pro Tv.

O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, se arată în comunicat, potrivit RTV.

În sprijinul salvatorilor a fost trimis și un elicopter SMURD de la Brașov. Din păcate, deși mobilizarea a fost exemplară, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieții tinerei.

Salvamont Prahova: „Pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului, încercăm extracția cu elicopterul, deși zona este împădurita și valea îngustă”

Previous Story

Video Brașov. Un șarpe pe Republicii, printre mesele de pe terase

Next Story

45 de grade la umbră, în zilele următoare. Elena Mateescu: „Nu excludem să emitem cod roșu de caniculă”. Cum va fi vremea la Brașov